Kaupunginvaltuuston syyskauden aloitus

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä jatkaa toimintaa, nyt valtuuston kokoussalin ulkopuolelta. Jatkamme myös kaupunginvaltuuston ja lautakuntien kokousten seurantaa. Tässä lyhyesti raportointia valtuuston kokouksesta 30.elokuuta.

Sininen mahalasku

Perussuomalaisista irtaantuneet Sampo Terho ja Jussi Niinistö perustivat oman Sinisen ryhmän. Se aloitti mahalaskulla, kumpikaan ei ollut paikalla kokouksessa.

Metrojunia ja tonttikauppoja

Valtuusto hyväksyi M100-metrojunien peruskorjaushankkeen, jolla 39 junayksikköä korjataan noin 27 miljoonalla. Tällä haetaan lisäaikaa metron automatisoinnin valmisteluun.

Pohjois-Pasilasta päätettiin myydä Postinpuiston alueelta useitta tontteja pääosin kovan rahan asuntotuotantoon. Jopa vihreiden Osmo Soininvaara totesi, että kaupunki saisi enemmän rahaa tonteista vuokraamalla ne. Samoin arvioi VASn Paavo Arhinmäki. Kumpikaan ei kuitenkaan tehnyt vastaesitystä. Valtuusto hyväksyi noin 40 miljoonan euron kaupan yksimielisesti.

Suomen suurin päiväkoti

Ei ole kovin kauan siitä, kun ns. Pajusen listassa esitettiin päiväkotien vähentämistä mm. Maunulassa. Nyt valtuustolle esitettiin Suomen suurimman päiväkodin rakentamista Maunulan Suursuolle. Sinne tulee 350 lasta pohjoisen suurpiirin alueelta.

Jättipäiväkodin rakentaminen ja lasten kuljettaminen sinne aiempaa kauempaa herättää kysymyksen, ohjaako päiväkotiverkkoa kiinteistöhallinto vai varhaiskasvatus. Helsingissä on jo pitkään ollut puutetta päiväkotipaikoista. Jättipäiväkoti on kuitenkin herättänyt huolta ja kritiikkiä siitä, miten kyetään järjestämään toiminta myös pienryhmiin ja tarpeeksi rauhallisiin tiloihin. Vihreiden Mari Holopaisen ehdotuksesta valtuusto hyväksyi ponnen, jossa toivottiin tilojen suunnittelussa huomiota tähän.

Muita päätöksiä

Ilman keskustelua hyväksyttiin vuokrausperusteet eräille Kalasataman asunto- ja yhteispihatonteille, asemakaavan muutos yhden Ullalinnankadun toimistotontin muuttamisesta toimistokäyttöön sekä pienistä muutoksista Kuninkaantammen Lammenrannan, Tapanilan Kertojantien ja Pitäjänmäen Patterimäen asemakaavoin.

Seuraavat kokoukset

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 13.syyskuuta, jolloin on tarkoitus käydä lähetekeskustelu pormestari Jan Vapaavuoren ja kaupunginhallituksen esityksestä kaupunkistrategiaksi, johon valtuuston pitäisi sitoutua neljäksi vuodeksi. SKP:n ja Helsinki-listojen kommentteja strategiaehdotukseen löytyy tästä artikkelista.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmän seuraava kaikille kiinnostuneille avoin kokous on maanantaina 11.syyskuuta kello 16 Helsingin TSIL:n toimistolla Kulmavuorenkatu 5 katutaso

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »