Hämeentie joukkoliikenteelle, pyöräilylle ja alueen asukkaille

Hämeentie on eräänlainen kauhuesimerkki siitä, millaista kaupunkia syntyy, jos ihminen unohdetaan liikenteen suunnittelussa. Kun Kallio on saamassa viereensä uutta rakentamista, voi Hämeentien uudistaminen tuoda koko alueelle uutta elämää. Etenkin jos tähän liittyy laajemminkin joukkoliikenteen kehittäminen.

Pyöräilijöille tämä Hämeentien alkupää Kalliossa on varmaankin Helsingin pahin väylä. Olen itsekin joutunut Kurvin mutkassa pyörällä ajaessani bussin kaatamaksi. Jalan Hämeentiellä ei nyt mielellään kuljeta ja tästä kärsivät myös alueen myymälät. Nykyisellään Hämeentie on ruuhka-aikoina hankala myös joukkoliikenteelle.

Kuntalaisaloite pyöräkaistojen saamiseksi Hämeentielle on esimerkki siitä, miten henkilöautoilua korostavien lähtökohtien vaihtaminen voi tuottaa parempaa liikennettä ja ympäristöä muillekin kuin pyöräilijöille. Nyt käsiteltävä suunnitelma nopeuttaa joukkoliikennettä ja antaa mahdollisuuksia kehittää miellyttävämpää asuinympäristöä. Omat pyöräkaistat lisäävät pyöräilijöiden ohella myös jalankulkijoiden turvallisuutta.

Paikallisten asukkaiden ja kauppiaiden autolla liikkumista tämä suunnitelma ei estä. Sen sijaan huoli autoliikenteen suuntautumisesta Sörnäisten rantatien lisäksi joillekin Kallion pienemmille kaduille voi olla joltain osin aiheellinen. Tähän asiaan on syytä kiinnittää huomiota katusuunnitelmaa tehtäessä.

Mitä tulee Sörnäisten rantatien liikenteeseen, sinne kannattaa rakentaa kahden sadan miljoonan euron autotunnelin sijasta hyvät raideliikenteen yhteydet. Se vähentäisi tarvetta autolla liikkumiseen ja vapauttaisi maata asuntotuotantoon kun ei jouduta rakentamaan leveää moottoriväylää.

– Yrjö Hakanen valtuustossa 27.4.2016

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »