Metropolian AMK:n käytöstä vapautuvien tilojen myynnistä

Useita Metropolian ammattikorkeakoulun käytössä olleita tiloja vapautuu sitten kun Myllypuron kampus valmistuu. Nyt esitetyssä kaupassa on kyse on poikkeuksellisen monia kiinteistöjä koskevasta paketista. Ostajana on investointipankki Merascon Real Estate -yksikkö, joka on erikoistunut kiinteistöjen myynti- ja ostojärjestelyihin. Eli se ostaa voidakseen myydä eteenpäin kalliimmalla.

Kauppa koskee muun muassa vanhaa Teknillisen korkeakoulun päärakennusta Hietalahden torin laidalla, entistä teknillisen opiston rakennusta Kalliossa, sähkötekniikan koulua Albertinkadulla, laboratorioalan tiloja Käpylässä, sosiaalialan oppilaitosta Sofianlehdossa ja Tukholman kadun sairaanhoito-alan oppilaitosta.

Noin 80 miljoonan euron kauppahinnan sanotaan perustuvat kiinteistöjen rakennusoikeuteen. Kerrosneliömetrin hinnaksi tulee vain noin 1 000 euroa. Koska paketissa on hyvin erilaisia tiloja, on hintaa vaikea verrata mihinkään, mutta tässä menee kyllä ainakin osa kohteista ale-hintaan. Tuskin investointipankki olisi muuten kaupasta kiinnostunutkaan.

Moni kiinteistöistä on sellaisia, joihin löytyisi varmasti vuokralaisia. Pitkäaikaisten vuokrasopimusten tuottokin olisi todennäköisesti parempi kuin tämä kauppahinta. Varmasti sitä ei tosin voi tietää, koska tällaista vaihtoehtoa ei ole selvitetty.

Joillekin kohteista löytyy varmaan vaihtoehtoista käyttöä muista julkisista palveluista. Esimerkiksi Tukholmankadun kiinteistön luulisi kiinnostavan HUS:ia tai jotain muuta julkista toimijaa, jos sitä tarjottaisiin vuokralle.

Metropolian uusien tilojen rakentamisen rahoitus voidaan tehdä edullisella lainarahalla, jota voidaan maksaa takaisin pitkäaikaisten vuokrasopimusten tuotoilla.

Asia on syytä palauttaa asian uuteen valmisteluun niin, että selvitetään mahdollisuudet tehdä ainakin osalle kiinteistöistä pitkäaikaiset vuokrasopimukset ja esimerkiksi HUS:n tai jonkun muun kiinnostus vuokrata Tukholmankadun tilat.

– Yrjö Hakanen valtuustossa 11.5.2015

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »