Aktiivipassi etenee

Helsingin sosiaalilautakunta puoltaa ns. aktiivipassin käyttöönoton selvittämistä. Se antaisi pienituloisille, toimeentulotuen varassa eläville alennuksen joukkoliikenteen, uimahallien ja kuntosalien sekä mahdollisesti myös kulttuuri- ja terveyspalveluissa.

Kyse on aloitteesta, jonka tein marraskuussa valtuustossa ja jonka allekirjoitti valtuutettujen enemmistö. Myös vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto jätti samansuuntaisen aloitteen. Kumpaankin aloitteeseen antoi kimmokkeen Jari Heinosen Tampereella tekemän vastaavan aloitteen eteneminen. Pääkaupunkiseudun ja sen median merkitystä kuvaa, että kun aloitteeni sai täällä julkisuutta, vastaavia aloitteita on tehty eri puolilla maata Espoosta Rovaniemelle.

Helsingissä myös kulttuuri- ja kirjastolautakunta on antanut aloitteeseen myönteisen lausunnon. Ainakin terveyslautakunta ja liikuntalautakunta käsittelevät vielä asiaa. Se tullee toukokuussa kaupunginvaltuustoon.

Toivottavasti kaupunginhallitus tekee lautakuntien lausuntojen perusteella jo pelkkää selvittelyä pidemmälle menevän, konkreettisen päätöksen aktiivipassin ottamisesta käyttöön. Pelkkä selvittely ei saisi kestää enää pitkään.

 

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »