Aloite Helsingin Energian voittojen käytöstä

Helsingin Energia on tuottanut 2000-luvulla jatkuvasti suurta ylijäämää. Sen tulosennuste viime vuodelta on lähes 200 miljoonaa ylijäämäinen. Samaan aikaan HelEn on tehnyt jatkuvasti investointeja, jotka olivat esimerkiksi viime vuonna 70 miljoonaa euroa.

Helsingin Energiaan sijoitetun pääoman tuotto ja HelEnin ylijäämistä tehdyt tuloutukset kaupungin muun toiminnan rahoitukseen ovat olleet vuosittain yhteensä 200 – 300 miljoonaa euroa.

Helsingin Energialla on normaalin tuotanto- ja kaukolämpötoiminnan laajentamisen ja perusparantamisen lisäksi edessä isoja investointeja, joilla pyritään muun muassa ilmastotavoitteiden toteuttamiseen. Tällaiset kannattavat tuotannolliset investoinnit rahoitetaan yleensä yrityksissä ja liikelaitoksissa  pääosin pitkäaikaisin lainoin eikä suoraan kassavaroista, kuten HelEnin johto esittää tehtäväksi. 

Esitämme, että talousarviossa 2013, taloussuunnitelmassa ja investointisuunnitelmassa linjataan HelEnin investointien rahoittaminen pääosin pitkäaikaisin lainoin. Samalla esitämme, että HelEnin ylijäämistä kirjataan tässä vaiheessa 100 miljoonan euron siirto talousarvion käyttötalouden tuloihin. ´

Yrjö Hakanen + 14 valtuutettua eri ryhmistä

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö uudessa yleiskaavassa kaavaillun Keskuspuistoon rakentamisen?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 6:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.06.04.2017 0:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 20:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 18:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 18:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2019 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »