Aloite maahanmuuttajanaisten kulttuurikeskuksesta


Nyt käsiteltävä Ritva Hartzellin ja Zahra Osman-Sovalan jo vuonna 2008 aloite oli kadonnut jonnekin byrokratian mustaan aukkoon. Se löytyi vasta kun kyselin, miksei vastausta ole tullut.

Aloitteessa on kyse maahanmuuttajanaisten kulttuurikeskuksen perustamisesta osaan Vuosaaren kartanon tiloja. Tällaisen toiminnan kehittäminen vastaa hyvin kaupungin strategiaohjelman painopisteitä. Sille on laajempaa tarvetta, kuin mihin Caisa ja eräät kaupungin tukemat yhteisöt kykenevät vastaamaan.

Aloitteeseen antamissaan vastauksissa sosiaalilautakunta, sosiaalivirasto, kulttuuri- ja kirjastolautakunta sekä kulttuurikeskus kannattavat aloitteen toteuttamista tai ainakin sen tarkempaa selvittämistä.

Apulaiskaupunginjohtaja on kuitenkin päätynyt torjuvalle kannalle. Sitä perustellaan vastausesityksessä lähinnä taloudellisilla menojen karsimisen tarpeilla. Mielestäni aloitteen torjumiseen ei ole kuitenkaan taloudellisia perusteita. Ensinnäkin kyse on kartanorakennuksista, joiden säilyttäminen yleisessä käytössä on tärkeää. Toiseksi sosiaalilautakunta toteaa päivähoitotoiminnan siirtyvän joka tapauksessa pois tiloista ja niiden edellyttävän kunnostamista. Kolmanneksi aloitteentekijät ovat jo selvittäneet mahdollisuuksia myös yksityiseen osarahoitukseen. Neljänneksi kaupungin budjetissa ja suunnitelmissa painotetaan maahanmuuttajien kotouttamistoiminnan kehittämistä, johon tarvitaan lisää resursseja. Ja lisäksi maahanmuuttajajärjestöjen piirissä on valmiutta vapaaehtoistyöhön.

Maahanmuuttajia on eri puolilla kaupunkia, heillä on monenlaisia taustoja, tarpeita ja järjestöjä. Niitä ei ole syytä asettaa keskenään vastakkain. Kyse on myös suhtautumisesta maahanmuuttajien omaehtoiseen toimintaan ja osallistumiseen. Se ei ole myöskään sama asia kuin leikkipuistojen ja muiden yleisten palvelujen yhteydessä tapahtuva kotouttaminen, josta apulaiskaupunginjohtaja täällä puhui.  

Edellä esitetyn perusteella esitän, että valtuusto hyväksyy seuraavan ponnen:
Kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää mahdollisuudet maahanmuuttajanaisten kulttuurikeskuksen tai vastaavan toiminnan toteuttamiseen Vuosaaren kartanon tiloissa yhteistyössä maahanmuuttajayhteisöjen ja mahdollisten yksityisten tahojen kanssa.

(Valtuuston puheenjohtaja Minerva Krohn kieltäytyi ottamasta pontta käsittelyyn, koska katsoi sen olevan vastaesitys ja kuntalaisten aloitteiden käsittelyssä saa tehdä vain ponsia. Tulkinta oli virheellinen, koska ponnella saa esittää selvitettäväksi aloitteisiin liittyviä asioita.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »