Aloite päiväkotien ruokapalvelujen toiminnan kehittämisestä

Helsingin kaupungin päiväkotien ruokapalvelut päätettiin syksyllä 2009 siirtää tämän vuoden alusta Palmian tehtäväksi. Tämän siirron kokemuksia on tärkeä arvioida sekä päiväkotien että Palmian toiminnan kehittämistä ajatellen.

Päiväkotien keskeisenä lähtökohtana on tarjota kodinomaista laadukasta lasten päivähoitoa ja varhaiskasvatusta. Keittiöiden ulkoistaminen ja tähän liittyvä tilaaja-tuottajamallin soveltaminen päiväkotien toimintaan on koettu monessa tapauksessa ongelmalliseksi. Keittiöistä on tullut ikään kuin eri työpaikka, joka ei kuulu luonnollisena osana päiväkotiin. Päiväkodin henkilökunta ja lapset eivät saa mennä keittiöön. Erilaisten tilausten ja kuponkien täyttäminen on lisääntynyt, kun pitää ilmoittaa montako ateriaa päiväkoti kulloinkin tilaa.

Tilausten ennakolta tekemisen tiukat aikataulut vaikeuttavat elävän päiväkotitoiminnan kehittämistä. Päiväkodeista on tullut tietoja, että esimerkiksi vanhempainiltoihin ei saa enää leipoa lasten kanssa kuin yhden pullan henkilöä kohti, kun ennen tehtiin yhdessä esimerkiksi marjapiirakoita ym. Joulujuhliin on tarjolla vain pipari ja mehu, kun ennen päiväkodeissa kehiteltiin yhdessä monenlaista tarjoilua. Äitien- ja isienpäivien tarjoiluista on luovuttu.

Esitämme, että päiväkotien ruokapalvelujen siirtämisestä Palmiaan saaduista kokemuksista tehdään yhteenveto ja sen pohjalta valmistellaan ehdotukset mahdollisista kehittämistoimista. Päiväkotien toiminnan monipuolisen ja kokonaisvaltaisen, lasten tarpeista lähtevän kehittämisen ohella tulee selvittää myös työntekijöiden kokemuksia ja ehdotuksia työn kehittämiseksi.

Yrjö Hakanen + 17 muuta valtuutettua eri ryhmistä

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2020 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »