Aloite peruskorjausten vuokravaikutusten tasoittamisesta

Kiinteistövirasto ja tilakeskus perivät kaupungin virastoilta laitoksilta vuokraa käyttämistään tiloista. Nämä ns. sisäiset vuokrat voivat nousta hyppäyksellisesti peruskorjausten yhteydessä.

Periaatteessa sisäisissä vuokrissa on kyse kiinteistön omistajan ja vuokralaisen välisestä vuokrasuhteesta. Vastuu peruskorjauksesta kuuluu omistajalle, jonka pitäisi varautua pitkäjänteisesti peruskorjaustarpeisiin, jolloin vuokrakaan ei nouse kohtuuttomasti kerralla. Kiinteistövirasto ja tilakeskus eivät toimi näin, vaikka ne keräävät jatkuvasti huomattavia vuokratuottoja.

Peruskorjausten yhteydessä opetusviraston, sosiaali- ja terveysviraston, nuoriasiainkeskuksen ja muiden kaupungin hallintokuntien tilasta maksama vuokra voi nousta hetkessä kymmeniä prosentteja, jopa moninkertaiseksi. Kun budjettiraamit edellyttävät samaan aikaan tilakustannusten pitämistä kurissa tai jopa vähentämistä, johtaa peruskorjaus usein palvelujen muiden resurssien supistumiseen.

Esitämme, että kaupunginhallitus selvittää, miten peruskorjausten aiheuttamia sisäisten vuokrien suuria korotuksia voidaan ehkäistä. Eräänä mahdollisuutena esitämme selvitettäväksi voidaanko siirtyä käytäntöön, jossa osa vuokratuotoista siirretään kiinteistövirastoon tai tilakeskukseen muodostettavaan peruskorjausrahastoon, josta maksetaan kulloinkin vuoroon tulevat peruskorjauskulut. Samalla esitämme sisäisten vuokrien määräytymisperusteiden tarkistamista, jotta vuokramenojen osuus palvelujen kustannuksista ei nouse kohtuuttoman suureksi.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »