Aloite rauniopuistosta

Käpylässä sijaitseva suojelupäätöksen omaava Vuoritalo paloi korjauskelvottomaksi vuoden 2012 lopulla. Pahoin palanut kiinteistö purettiin niin, että siitä jäi jäljellä vain yhden kerroksen korkuiset rauniot. Kiinteistöä on yritetty aiemmin myydä korjattavaksi asuinkäyttöön. Halukkaita ostajia ei ilmaantunut ennen tulipalojakaan.

Vuoritalo on aikoinaan rakennettu letkutorniksi osana palokunnan toimintaa. Sittemmin talo on toiminut seurakunnan, eri järjestöjen, mm. punk-yhdistyksen ja eri tapahtumien näyttämönä. Ympäristöön oli tarkoitus rakentaa myös tanssilava ja muita asukkaita palvelevia kohteita, mutta rakentaminen jäi kesken.

Vuoritalon rauniot ympäristöineen on mielestämme erinomainen paikka toteuttaa kaikkia helsinkiläisiä palveleva ulkoilupuisto ”vanhoine, lähes keskiaikaisine” raunioineen. Alueen järjestöt ovat valmiita ja halukkaita tulemaan mukaan suunnittelutyöhön ja suunnittelemaan alueelle oman kiehtovan historiansa. Alueelle on mahdollista ja toivottavaa sijoittaa muutamia kiinteitä pöytiä ja penkkejä sekä sään ja ilkivallan kestäviä patsaita, kuten vastikään edesmenneen Aimo Talevan kiviveistoksia.

ALOITE

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että kaupunginhallitus kartoittaa mahdollisuudet käynnistää suunnitelmat alueen muokkaamiseksi asukkaiden käyttöön tulevaksi Rauniopuistoksi, jonne olemassa olevien raunioiden lisäksi rakennetaan muita, mm. makasiinien purkutiilistä koostuvia raunioita ja jonne sijoitetaan ulkokalusteita, laillisia graffitiseiniä sekä kestäviä taideteoksia.

Heikki Takkinen ym

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »