Aloite sosiaalijohtajan laittomuuksien selvittämiseksi

Helsingin kaupungin strategiaohjelmassa todetaan, että hyvä maine on tärkeä kaupungin toimintaa ohjaava periaate. ”Kaupunki painottaa kaikessa toiminnassaan rehellisyyttä, oikeudenmukaisuutta, yhdenvertaista kohtelua sekä avoimuutta.” Lisäksi ohjelmassa todetaan, että kaupungin toiminnassa ei sallita minkäänlaisia väärinkäytöksiä eikä vilpillistä toimintaa.

Kaupungin sosiaalijohtaja Paavo Voutilaisen päätös hankkia toimistotiloihin kalusteita 71 900 eurolla ilman kilpailutusta rikkoi hankintalakia ja hankintasääntöä. Samalla poikkeuksellisen kalliiden kalusteiden hankinta herätti laajaa epäluottamusta sosiaaliviraston johdon toimintaa kohtaan, etenkin kun samaan aikaan monien sosiaalipalvelujen määrärahoja karsitaan ja muun muassa lastensuojelussa, päivähoidossa, vanhusten palveluissa ja useissa muissa peruspalveluissa on vakavia puutteita.Uudessa Voima-lehdessä 5/2009 on julkaistu sosiaalijohtajan toiminnasta uutta tietoa. Sosiaalijohtajan, talouspäällikön, hallintolakimiehen sekä useiden sosiaalilautakunnan ja viraston johtoryhmän jäsenten haastattelujen perusteella sosiaalijohtaja on tehnyt päätöksen kalustehankinnoista siitä huolimatta, että hänelle on kerrottu sen laittomuudesta. Asiassa on jutun perusteella johdettu harhaan sosiaalilautakuntaa. Lehden mukaan sosiaalijohtaja on lisäksi ulkoistanut eräitä toimintoja ohittaen hankintalain ja -säännön vaatimukset tavalla, josta ovat hyötyneet muun muassa hänen entisen työnantajansa, Diakonissalaitoksen piirissä toimivat.

Sosiaalijohtaja on antanut toukokuussa selvityksen kalustehankinnoistaan apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkoselle ja sosiaalilautakunnalle. Selvityksiä ja niiden käsittelyä ei ole julkistettu.

Nyt esille tulleiden tietojen perusteella on syytä kysyä, onko apulaiskaupunginjohtajaa ja sosiaalilautakuntaa johdettu harhaan vai ovatko he siunanneet laittoman päätöksen ja kyseenalaiset menettelytavat asiassa? Miten kaupunki huolehtii siitä, että sen toimintaa ohjaavaksi ilmoitetut arvot ja eettiset periaatteet toteutuvat?

Me allekirjoittaneet esitämme, että kaupunginhallitus tuo valtuustolle selvityksen toimenpiteistä, joihin se on ryhtynyt lainvastaisen ja kaupungin sääntöjä rikkoneen kalustohankinnan johdosta, palauttaakseen luottamuksen sosiaaliviraston toimintaan ja turvatakseen kaupungin strategiaohjelman periaatteiden noudattamisen sosiaalitoimen päätöksenteossa.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »