Aloite työaikakokeilusta

Ruotsissa, Saksassa ja myös Suomessa eräillä työpaikoilla on hyviä kokemuksia työajan lyhentämisestä ja töiden jakamisesta 6 + 6 tunnin työaikamallilla. Kun työaikaa on lyhennetty ja töitä järjestetty useammassa vuorossa, on työn tuottavuus kasvanut. Tiloja ja laitteita on voitu käyttää tehokkaammin. Sairauspoissaolot ovat vähentyneet. Työn tuottavuuden kasvun ansiosta työajan lyhentäminen on voitu toteuttaa palkkoja alentamatta.

Helsingissä on paljon sellaisia tehtäviä, joissa 6+6 tunnin työaikamallia voitaisiin kokeilla. Sillä voitaisiin helpottaa muun muassa terveysasemille pääsyä. Työajan lyhentäminen vähentäisi työn kuormittavuutta ja helpottaisi työssä jaksamista esimerkiksi vanhuspalveluissa. Samalla 6+6 tunnin työaikamalli loisi lisää työpaikkoja ja vähentäisi työttömyyttä.

Esitämme, että kaupungin vuoden 2018 talousarviossa ja 2018 – 2020 taloussuunnitelmassa päätetään kolmevuotisesta työajan lyhentämisen ja töiden jakamisen kokeilusta esimerkiksi vanhuspalveluissa, terveysasemilla ja muissa kokeiluun sopivilla aloilla. Kokeilu toteutettaisiin ansiotasoa alentamatta. Sen vaikutuksia työn tuottavuuteen ja palvelujen saatavuuteen seurataan ja niistä tehdään arvio.

Yrjö Hakanen
+ 18 valtuutettua

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »