Aloite Viikin Gardenian toiminnan jatkamiseksi

Kulttuuripääkaupunki 2000 –hankkeena perustetun Gardenia-Helsingin tulevaisuus on uhattuna. Gardenia-Helsinki on kaupungin (90%) ja yliopiston (10 %) omistama yhtiö, joka tuottaa yhteistyössä Helsingin kaupungin virastojen ja yliopiston kanssa luonto- ja viheralan palveluja. Näitä ovat muun muassa luontokoulut lapsille, opastetut puutarhakierrokset, luontoretket, kursit ja puutarhaneuvonta. Gardenia on myös oiva kokous- ja juhlapaikka. 

Gardenian toiminnan jatkamiselle ja kehittämiselle on monia tarpeita. Tilakeskuksen perimät korkeat vuokrat ja opetustoimen luontokoulupalvelujen tilausten loppuminen ovat kuitenkin johtaneet Gardenia-Helsinki Oy:n taloudellisiin vaikeuksiin, vaikka kaupunki on antanut myös avustuksia toiminnalle. Kuvaavaa on, että Tilakeskus on tarjonnut Gardeniaa yrittäjille selvästi halvemmalla kuin vuokra, jota se perii nyt Gardenialta, mutta tuloksetta. Nykyistä vuokratasoa ei voi perustella markkinahinnoilla. Toisaalta vuokrataso perustuu suurempiin tuottotavoitteisiin kuin eräissä muissa kaupungin yleishyödyllisissä tiloissa (esimerkiksi kaupunginmuseo).

Esitämme, että kiinteistöviraston tilakeskuksen Gardenia-Helsingiltä perimän vuokran määräytymisperusteet muutetaan niin, että 20 vuodelle laskettu investoinnin poistoaika pidennetään 30 vuoteen, poistot lasketaan nykyistä alhaisemmasta arvosta ja pääomavuokra lasketaan rakennuskustannuksista nollakorolla.  Samalla esitämme, että Gardenian käyttöä kehitetään muun muassa ympäristökasvatuksessa, luontokoulutoiminnassa ja Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueen opastuskeskuksena.

(Aloitteen allekirjoitti 16 valtuutettua eri ryhmistä.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »