Apulaiskaupunginjohtajan valinta

Olen kokenut vieraaksi sen tavan, jolla ensin kaupunginjohtajan ja nyt apulaiskaupunginjohtajan valintaa on valmisteltu ja käsitelty julkisuudessa. Kyse on tärkeästä virasta, jossa voi vaikuttaa paljon. Mutta kaupunginjohtajien ei pitäisi olla minkään poliittisten ryhmien läänityksiä. Helsinkiläisten tarpeiden, asukkaiden mielipiteiden ja valtuuston päätösten pitäisi ohjata virkamiesvalmistelua eikä päinvastoin. Palkkakin voisi olla johtajilla kohtuullisempi.

Apulaiskaupunginjohtajan valinnassa osaamisella, kokemuksella ja myös yhteiskunnallisilla näkemyksillä on merkitystä. SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmässä kuulimme molempia ehdokkaita. Kysymyksemme koskivat mm. lähikoulujen turvaamista, koulujen eriytymisen ja eriarvoistumisen ehkäisemistä. henkilöstön riittävyyttä ja palkkauksen parantamista sekä asukkaiden ja työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksia. Esimerkiksi opetusvirastossa nyt tekeillä oleva määräaikaisten opettajien palkkojen leikkaaminen ei saa olla tapa, jolla Helsinki suhtautuu työntekijöihin ja koulutukseen. 

Molemmat ehdokkaat ovat päteviä, kokemukseltaan tosin aika erilaisia. SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmässä päädyimme siihen, että kannatamme Ritva Viljasen valintaa.

Toivon, että uusi apulaiskaupunginjohtaja toimii palvelujen alibudjetoimisen lopettamiseksi, palvelujen turvaamiseksi tasavertaisesti kaikissa osissa Helsinkiä, henkilöstön aseman parantamiseksi sekä työttömyyttä, eriarvoisuutta ja syrjäytymistä vastaan. 

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »