Bunkkeri: SRV rahastaa ja kaupunki maksaa

Bunkkerista tulee esittelytekstin mukaan Jätkäsaaren maamerkkirakennus. Siitä tarvitaanko Jätkäsaareen tornihotellin, puuhotellin, makasiinien ja laivojen lisäksi vielä tällainenkin kompleksi, voi olla montaa mieltä.

Toinen kysymys on sitten raha, kuka maksaa ja kenelle. Tämän ehdotuksen mukaan SRV-yhtiöt saa 22 miljoonalla eurolla 34 000 kerrosneliömetriä tiloja, joista pääosa rakennetaan asunnoiksi. Samalla se saa kaupungista pitkäaikaisen vuokralaisen, joka maksaa liikuntatiloista vuokraa vuodessa 4 miljoonaa euroa. Vuokrasopimus tehdään 25 vuodeksi.

Kaupungin kannalta vaihtoehtona olivat alun perin omat liikuntatilat. Niiden sijaan tarjotaan nyt ratkaisua, jossa kaupunki maksaa kiinteistön yksityiselle omistajalle lähes 100 miljoonaa euroa, mikä on lähemmäs viisi kertaa enemmän kuin kaupunki saa myymällä Bunkkerin kiinteistön. Tätä voi tuskin pitää kokonaistaloudellisesti järkevänä, vaikka otettaisiin huomioon myös ns. korjausvelka (joka on arvioitu koko Bunkkerin osalta noin 30 miljoonaksi – liikuntatilojen osalta se olisi tietysti vain murto-osa tästä).

Liikuntavirastolle ja opetusvirastolle Bunkkerista tulee kallis paikka. Hallin tulot kattavat vain osan vuokrasta. Myös tilojen hallintaan liittyy hankaluuksia, SRV-yhtiö vuokraa ne kiinteistöviraston tilakeskukselle, joka vuokraa niitä sitten liikunta- ja opetustoimen käyttöön – ja vetää välistä vielä palkkion itselleen.

Ehdotan, että valtuusto palauttaa asian uuteen valmisteluun niin, että selvitetään vaihtoehtoina edullisempi vuokrasopimus liikuntatiloille tai kyseisten tilojen toteuttaminen kaupungin omana hankkeena.

Bunkkerin kovilla vuokrilla on jo perusteltu liikuntalautakunnalle Käärmetalon Käpylinnan liikuntatiloista luopumista. Bunkkeri ei kuitenkaan korvaa lasten ja erityisryhmien liikuntaan erikoistunutta Käpylinnaa kuin joltain osin. Onkin syytä selvittää, miten Käpylinnan toiminnan jatko turvataan kohtuullistamalla vuokria kun suojeltu talo peruskorjataan – tähänhän tilakeskuksella on kaupungin päätösten mukaan suojelukohteissa mahdollisuus. Tässä voitaisiin kehittää liikuntatoimen yhteistyötä myös sote- ja varhaiskasvatusvirastojen kanssa.

– Yrjö Hakanen valtuustossa 11.5.2016

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »