Esitys Eläintarhan, Länsi-Pasilan ja Alppilan koulujen hallinnollisesta yhdistämisestä palautettava

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmän mielestä lähtökohtana kouluverkon tarkastelussa pitäisi olla lasten etu, hyvä ja turvallinen oppimisympäristö sekä lähikoulujen merkitys myös asuinalueiden yhteisöllisyydelle. Tämä ehdotus Eläintarhan, Länsi-Pasilan ja Alppilan koulujen hallinnollisesta yhdistämisestä lähtee selvästi toisenlaisista tavoitteista. Tällä pyritään vähentämään koulutiloja.

Esityksessä on sivuutettu koulujen johtokuntien, oppilaskuntien ja alueen asukkaiden tärkeänä pitämä lähikouluperiaate ja oppilaiden turvallinen, yhtenäinen koulupolku. Tuntuu suorastaan käsittämättömältä, että peruskoulun ala-asteen oppilaiden pitäisi kulkea läpi Pasilan keskustassa alkavan rakennustyömaan Länsi-Pasilasta Eläintarhan koululle. Tai että peruskoululaisten pitäisi siirtyä kesken koulupäivän toiseen kouluun esimerkiksi Kallioon suorittamaan osan tunneista.

Alueen koulut ja opettajat tekevät jo nyt yhteistyötä. Siihen tämä esitys tuo lisää lähinnä byrokratiaa ja koulupäivien pirstaleisuutta. Koulutilojen yhteiskäytön mahdollisuuksia ei opetusviraston mukaan ole kouluverkon osalta tähän mennessä selvitetty kuin varhaiskasvatusviraston kanssa.

Esitys perustuu hyvin lyhyeen aikaperspektiiviin. Kuitenkin jo nyt tiedetään, että alueelle rakennetaan koko ajan lisää ja väestömäärän kasvu kiihtyy 2020-luvun lopulta alkaen.

Näyttää siltä, että tämän esityksen varsinainen peruste löytyy ihan muualta kuin lasten ja koulujen tarpeista. Tämä varsinainen peruste on kaupunginhallituksen ryhmien sopima budjettiraami, joka edellyttää myös opetusvirastolta tilojen ja tilakustannusten vähentämistä. Kun vanhojen koulujen peruskorjaaminen ja uusien rakentaminen nostavat opetusviraston tilakustannuksia, edellyttää raamissa pysyminen joistain tiloista luopumista.

Meille ei ole kuitenkaan esitetty mitään kokonaistaloudellista laskelmaa siitä, että opetusviraston luopuminen joistain tiloista tarkoittaisi kaupungin koko taloudessa säästöä. Opetusvirasto vain siirtää omia kuluja toisaalle.

Lasten koulutuksesta ja hyvinvoinnista säästäminen on virheellistä ja lyhytnäköistä. Eikä sille ole myöskään kaupungin talouden kannalta perusteita. Kiinteistövirasto tekee voittoa 150 miljoonaa euroa vuodessa ja koko kaupungin yhteenlaskettu tulos oli viime vuodelta 195 miljoonaa ylijäämää.

Esitän, että valtuusto päättää palauttaa ehdotuksen uudelleen valmisteltavaksi niin, että turvataan lähikoulujen säilyminen ja lasten turvallinen, yhtenäinen koulupolku.

(Palautusesitystä ei kannatettu, joten se raukesi.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »