Haaganpuron kunnostus ja ennallistaminen

Kannatan valtuutettu Wallgrenin esitystä asian palauttamisesta niin, että Haaganpuron kunnostamiseen ja ennallistamiseen ryhdytään mahdollisimman nopeasti.

Viime aikojen öljyvahingot korostavat tarvetta tarkastella Haaganpuroa kokonaisuutena, johon kuuluu myös sen yläjuoksulla Maunulanpuro. Haasteena on puhdistaa ja ennallistaa sekä Haaganpuro että Maunulanpuro. Se on paljolti käsityötä, johon tarvitaan riittävät resurssit.

Maunulanpuron öljyvahinko nosti esille ongelmia kaupungin pelastuslaitoksen varautumisessa pienvesien öljyntorjuntaan. Öljy pääsi leviämään vuorokauden verran ja öjyntorjunnasta vastaava viranomainen ei aluksi noteerannut sitä, että kyse oli taimenpurosta jota yli kymmenen vuotta ennallistaneilla vapaaehtoisilla oli paljon tietoa ja halua auttaa. Päinvastoin julkisuuteen annettiin alussa lausuntoja, joita pelastuslaitoksen johto joutui sitten pyytämään anteeksi.

Kokemuksista on otettu oppia. Pelastuslautakunnan esityksessä Helsingin öljyntorjuntasuunnitelman päivittämisestä on nyt uusi kohta: selvitetään vapaaehtoista pelastustoimintaa organisoivan VAPEPAn kautta organisoitavia torjuntajoukkoja, joita löytyy esimerkiksi WWF:ltä ja vapaapalokunnista.

Maanantaina järjestivät Haaganpuroa kunnostaneet vapaaehtoiset ja ja Keskuspuistoryhmä Maunula-talolla maanantaina hyvän seminaari pienvesien öljyntorjunnasta. Mukana olivat niin viranomaistahot, järjestöt, tutkijat kuin vapaaehtoistyötä tekevät. Siellä tehtiin aloite Haaga-Maunulanpuron ottamisesta pilottialueeksi viranomaisten ja vapaaehtoisten yhteistyömallin kehittämisessä Helsingin pienvesien öljyntorjunnassa. Puhuttiin myös purotalkkareista ja Haaganpuron kaltaisten alueiden merkityksestä ihmisten hyvinvoinnille. Toivon että pelastuslautakunta ja pelastuslaitos vastaavat positiivisesti tällaisiin yhteistyötarjouksiin.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »