Helsingille leikkauslistat?

Myös Helsingin kaupungille ollaan valmistelemassa leikkauslistoja, vaikka kaupungilla on aiempien vuosien ylijäämiä kassavaroina lähes miljardi euroa (ks. SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmäpuheenvuoro valtuuston strategiaseminaarissa).

Kaupunginhallitukselle maanantaina esitetyn seuraavan budjetin valmistelun raamin mukaan kaupungin palveluista leikataan ensi vuonna 3 prosenttia eli noin 120 miljoonaa euroa. Henkilöstöä aiotaan vähentää kolmen vuoden kuluessa peräti 3 000 sillä, että eläkkeelle siirtyvien, määräaikaisten tai muuten vaihtuvien työntekijöiden tilalle ei palkata vastaavasti uusia.

Leikkausohjelma osoittaa, että kaupungin johdossa ei ole opittu tai ei haluta ottaa opiksi mitään edellisen laman kokemuksista. Palvelujen ja työpaikkojen karsiminen vain pahentaa lamaa ja lisää sen laskuja.

Kyse on yrityksestä ajaa laman varjolla läpi julkisten palvelujen karsiminen ja heikentäminen. Tätä ideologista lähtökohtaa kuvaa sekin, että leikkauksia perustellaan laskelmilla, joista on jätetty kokonaan pois kaupungin liikelaitosten tuotot, joiden ennustetaan olevan tänäkin vuonna noin 250 miljoonaa.

Kokoomuksen johdolla valmisteltu budjettiraami on osa yksityistämisen politiikkaa, jossa kuntien palveluja karsitaan samaan aikaan kun verovaroista yhä suurempi osa ohjataan mm. palveluseteleillä yksityisen bisneksen tukemiseen.

Kaupunginhallituksessa pöydälle kahdeksi viikoksi jäänyt budjettiraami on rajuudessaan myös haaste asukasliikkeiden ja kunnan ay-väen toiminnalle. Hallituksen osittainen perääntyminen eläke-iän nostamista koskevasta päätöksestä osoitti, että kansalaisliikkeiden ja ay-väen yhteisvoimin voidaan vaikuttaa.

Ranskassa järjestetään tänään laajat lakot ja mielenosoitukset julkisen sektorin määrärahojen leikkaamista vastaan, työntekijöiden palkkojen korottamiseksi ja rikkaiden verotuksen kiristämiseksi. Tästä voisi ottaa meillekin mallia.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »