Helsingin ympäristöraportista

Apulaiskaupunginjohtaja Sauri on oikeassa todetessaan tämän raportin esipuheessa, että ympäristöjohtamisessa on Helsingissä tapahtunut edistystä. Eri virastot ja tytäryhteisöt ovat nyt laajemmin mukana, vaikka parannettavaa yhä onkin. Ympäristötavoitteet ovat tärkeällä sijalla valtuuston strategiassa. Mutta ympäristöpolitiikan konkreettinen linjaaminen ja käsittely valtuuston tasolla on itse asiassa vähentynyt.

Joku voisi sanoa, että erillisiä ohjelmia ei tarvita, koska ympäristötavoitteet ovat osa valtuuston yleistä strategiaa. Olen eri mieltä.

Helsinkiin tarvitaan esimerkiksi konkreettinen ilmasto- ja energiastrategia. Muuten nämä linjaukset voivat jäädä vain erillisiksi Helenin, HSL:n, Hekan ym puitteissa tapahtuviksi ratkaisuiksi eikä niitä arvioida tarpeeksi laaja-alaisesti.

Toinen ongelma Helsingin ympäristöpolitiikan johtamisen toimintamallissa, joka on esitelty tämän raportin sivulla yhdeksän, on asukkaiden osallistumisen puuttuminen kuvasta. Helsinkiin tarvitaan yhdessä asukkaiden ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa valmisteltu ympäristöpolitiikan ja kestävän kehityksen ohjelma.

Helsingin edunvalvonnan osalta tilannetta kuvaa se, että raportissa ei mainita mitään esimerkiksi jätehuoltolain muutoksesta, jossa yksityistämistavoitteet uhkaavat kunnallisia tavoitteita jätehuollon ja kiertotalouden kehittämisessä.

Ympäristöraportissa tuodaan esille luonnonsuojelun ja viheralueiden merkitys niin ilman laadulle ja luonnon monimuotoisuudelle kuin ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille. Mutta raportissa ei ole arvioitu yleiskaavaa näiden tavoitteiden kannalta. Tässä sivuutetaan se, että yleiskaavaan esitetyt uudet rakentamisalueet kaventavat ja jopa katkovat Helsingin ns. vihersormia. Rakentamis- ja kasvutavoitteita ei myöskään arvioida niiden ongelmien kannalta, joita jo nyt aiheutuu siitä, kun lähes 40 prosenttia helsinkiläisistä asuu liikenteen melualueilla.

Kansalaisliikkeen aloitteesta tehtiin täällä valtuustossa aiemmin päätös selvittää kansallisen kaupunkipuiston perustaminen. Toivon, että perustamisselvitys syntyy niin, että asukkailta kysytään ja asukkaat osallistuvat sen määrittelyyn, mitä alueita kansalliseen kaupunkipuistoon määritellään kuuluvaksi.

 

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »