Juha-Pekka Väisänen: Helsinki tarvitsee radikaalia kultturipolitiikkaa

 

Kulttuuripolitiikka Helsingissä on kehitysmaatasolla tai sitä ei yksinkertaisesti ole.

Taiteilijoiden toimeentulo, työhuonekysymykset ja taiteilijoiden ja kulttuurityöntekijöiden rooli niin kaavoituksessa,rakentamisessa kuin ihmisten arjessa on tietoisesti jätetty markkinoiden hoidettavaksi.

Me kaikki taiteilijat ja varsinkin tanssijat ja kuvataiteilijat tiedämme varsin hyvin, että nykyinen kulttuuripolitiikka tarkoittaa työttömyyttä ja köyhyyttä.

NYT kaupungin poliittiset päättäjät säästävät budjetista päivittäin miljoona euroa.

Kaupungin liikelaitosten kuten Helsingin Energian liiketaloudellisia voittoja pitää käyttää ihmisten peruspalveluiden tuottamiseen.

Tämä vihreän oikeiston säästökuuri koskee konkreettisesti meitä taiteilijoita koska olemme pudonneet läpi koko niin sanotun hyvinvointivaltion perusturvaverkoston.

Kokoomuksen aloite taideteosten verohelpotuksista on pelkkää silmälumetta joka vain tähtää entistä suurempiin markkinoihin ja on täysin utopistinen ja konservatiivinen hanke.

Vihreät ovat vaikuttamassa apurahansaajien perusturvaan mikä on hienoa, mutta valta-osa taitelijoista elää köyhyysrajan ala puolella ja koko keskustelu apuroista tuntuu elitistiseltä. Lisäksi parannetaan vain niiden taiteilijoiden asemaa jotka jo ovat voittaneet eli saaneet apurahan.

Nyt tarvitaan radikaaleja avauksia ja siksi vaadin, että Helsingistä tehdään taiteen ja kulttuurin verovapaa-alue. Meidän ei tarvitse hakea mallia Irlannista vaan voimme tehdä oman verovapaan kulttuurivyöhykkeen. Näitähän on maailman sivu erilaisille ylellisyyshyodykkeille, viinalle ja tupakalle niin miksi ei myös kulttuurille ja taiteelle!

Lisäksi Suomeen tarvitaan kattava taitelijapalkkajärjestelmä ja Helsingin kaupunkiin jokaiseen kaupunginosaan kaupunkitaitelija-virkoja sekä tiloja,joita niin nuoret kuin taiteilijatkin voivat ottaa haltuun. Tarvitsemme ns “Määrittele itse” -tiloja joita asukkaat voivat itse määritellä ja joihin kohdistuu toimintarahaa.

Juha-Pekka Väisänen
käsitetaiteilija
SKP

www.manifesti.fi

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »