Herttoniemenrannan palvelut ja Laivalahdenkaari 1

Kun Herttoniemenrantaa alettiin rakentaa, luvattiin tälle Laivalahdenkaaren tontille monitoimitalo. Puhuttiin kirjastosta, uimahallista ja muista julkisista palveluista. Nyt esitetty asemakaava hautaa monitoimitalon, vaikka esittelytekstistä voi saada kuvan ikään kuin tämä kaavaesitys lisäisi julkisia palveluja.

Monitoimitalosta luopumista on perusteltu metroaseman päälle kehitettävillä palveluilla. Nämä suunnitelmat ovat kuitenkin ihan auki. Niihin liittyy myös ongelmia Länsi-Herttoniemen nykyisten julkisten lähipalvelujen säilymistä ajatellen.

On tietysti hyvä, että nyt parkkialueena olevalle tontille saadaan asuntoja. Tähän liittyy haasteita liikennejärjestelyistä, kun vieressä on koulu ja tontin kautta kulkee yksi jalankulun pääväylä metroasemalle.

Samalla tämän kaavaesityksen kohdalla näkyy taas kerran se, miten hankalaa on kun palveluverkkojen kehittämistä ei käsitellä valtuustossa kokonaisuutena. Pahimmillaan tämä voi viedä siihen, että Herttoniemeen muodostuu Itäväylän molemmin puolin asuinalueet, joilta puuttuvat monet julkiset lähipalvelut.

Esitän, että valtuusto hyväksyy seuraavan ponnen: Valtuusto edellyttää, että selvitetään mahdollisuudet saada Laivalahdenkaari 1:n katutason tiloihin myös julkisia palveluja ja yhteisiä tiloja asukkaiden käyttöön.

(Valtuusto hylkäsi ponnen äänin 32 – 46)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »