Kalasataman terveysasema ei saa tarkoittaa muiden lakkauttamista

Sosiaali- ja terveystoimen palveluverkko on joutunut Kalasataman alueen kiinteistöhankkeissa kummalliseen rooliin. Uuden sosiaali- ja terveysaseman paikkaa on heitelty Kalasataman suunnitelmissa ilmeisesti kohtuuttoman ison urakan itselleen ahnehtineen SRV-yhtiön rahoitusongelmien mukana paikasta toiseen. Aluksi sosiaali- ja terveysaseman piti tulla metroaseman päälle, nyt se tulee vähän matkan päähän siitä.

Samalla tätä kaavaesitystä on valmisteltu tilanteessa, jossa sosiaali- ja terveystoimen palveluverkkoa koskevat suunnitelmat ovat herättäneet laajasti huolta terveysasemien, neuvoloiden ja muiden lähipalvelujen rajusta vähentämisestä. Nyt käsiteltävään kaava koskee sosiaali- ja terveysaseman rakentamista, vaikka sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee vasta vajaan kahden viikon kuluttua palveluverkkoa koskevan suunnitelman.

Kalasataman sosiaali- ja terveysasemalle on esitetty siirrettäväksi Kallion, Vallilan ja Herttoniemen terveysasemat. Tämä on herättänyt laajaa vastustusta. Myös sote-viraston kyselyissä 75 – 80 prosenttia helsinkiläisistä haluaa säilyttää peruspalvelut lähipalveluina. Tällä asemakaavaehdotuksella ei ratkaista eikä pidä sitoutua millään tavalla, edes välillisesti nykyisten terveysasemien, neuvoloiden ja muiden peruspalvelujen verkoston karsimiseen ja keskittämiseen.

Helsingissä on kuitenkin tarvetta laajentaa sosiaali- ja terveyspalveluja. Siihen mennessä kun tämä rakennus ehkä valmistuu, kasvaa Helsingin asukasmäärä nykyvauhdilla lähes 40 000:lla. Osa tästä kasvusta tulee Kalasataman lähialueella.

Kalasataman rakennus voisi olla myös mahdollinen pilottihanke perhekeskukselle, jota on kyseenalaisin perustein ajettu Kallion nykyisen terveysaseman tiloihin. Perhekeskuksen varjolla ei pidä kuitenkaan lopettaa neuvoloita lähipalveluina. Lisäksi on syytä varmistaa esteettömät joukkoliikenneyhteydet, perille asti, ei vain metroasemalle.

Esitän, että valtuusto hyväksyy seuraavan ponnen: Hyväksyessään asemaakaavan muutoksen valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää mahdollisuudet sijoittaa rakennukseen perhekeskus ja muita sote-palveluja. Samalla valtuusto toteaa, että kaavamuutoksella ei oteta kantaa sen puolesta, että esimerkiksi Kallion, Vallilan ja Herttoniemen terveysasemien toiminta siirrettäisiin Kalasatamaan.

(Hakasen ponsiesitystä kannatti Tuomo Valokainen, mutta se hylättiin äänin 7 – 37, tyhjää 39.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »