Kauppatorin kehittaminen ja käsityöläisten toripaikat

Kauppatori on Helsingin nähtävyyksiä. Sieltä haetaan jotain sellaista, mitä turistit eivät muualta löydä. Tällainen yhdistelmä kalatorista käsityöläistuotteisiin kaupungin paraatipaikalla on harvinainen. 

Teknisen palvelun lautakunnan lausunnossa viitataan siihen, että torin pitääkin näyttää torilta. Olen tästä samaa mieltä. Kauppatoria ei kannata yrittää muokata liian fiiniksi, eikä myöskään torikauppialle liian kalliiksi. Kiseleffin talon uudistamisen epäonnistuneet kokemukset kannattaa pitää mielessä.

Valtuutettu Asko-Seljavaaran aloitteessa nostetaan torin myyntikojujen lisäksi se, että Kauppatori on muuttumassa turistirihkaman myyntialueeksi. Tästä asiasta ovat ilmaisseet huolensa myös Kauppatorin käsityöläiset.

Kauppatorilla on perinteisesti myyty elintarvikkeiden, kukkien ym ohella itse tehtyjä käsitöitä. Turisteille se on ollut eräs torin vetonaula. Sen jälkeen kun toritoiminta siirtyi Tukkutorin hoidettavaksi, on ns. päiväpaikkoja alettu vuokrata myös muille kuin itse tehtyjen käsityöläistuotteiden myyjille. Sinne on alkanut tulla niitä samoja tehdasmaisesti valmistettuja tuotteita, joita turisteille myydään ympäri maailmaa. Kun niitä on myyty turisteille käsityöläistuotteina, se on herättänyt epäilyksen myös aitojen käsityöläistuotteiden päälle.

Teknisen palvelun lautakunnan lausunnossa esitetään, että torin ilmeen kehittämistä selvitetään työryhmässä, jossa olisi myös torikauppiaiden edustus. Myös käsityöläiset ovat halunneet neuvotella Tukkutorin ja lautakunnan edustajien kanssa käsityöläispaikkojen vuokraamisen pelisäännöistä, mutta asiassa on yhä epäselvyyksiä ja ongelmia.

Ehdotan seuraavaa pontta: Hyväksyessään kaupunginhallituksen aloitevastauksen valtuusto pitää tärkeänä neuvottelujen käymistä myös kauppatorin käsityöläisten kanssa käsityöläispaikkojen vuokraamisen periaatteista niin, että näillä paikoilla myydään käsin tehtyjä, muita kuin tehdasmaisesti valmistettuja tuotteita.

(Valtuusto hyväksyi esityksen äänin 62 – 2, tyhjää 16).

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »