Keskustatunnelin varaus poistettava yleiskaavasta

Tähän yleiskaavaehdotukseen sisältyy varaus keskustatunnelille, vaikka valtuusto hylkäsi keväällä 2008 keskustatunnelia koskevan asemakaavan. Kaupunginhallitus kehotti tuolloin valtuuston päätöksen mukaisesti lopettamaan tunnelin asemakaavavalmistelun, mutta näistä päätöksistä ei kaupunkisuunnitteluvirastossa näköjään piitata.

Yleiskaavan selostuksessa otetaan kantaa keskustatunnelin puolesta samoilla vanhoilla perusteluilla, jotka muun muassa Kenkää keskustatunnelille –kansalaisliike osoitti virheellisiksi. Keskustatunnelivaraus on kirjattu tähän esitykseen kaupunkisuunnittelulautakunnan vuonna 2007 hyväksymän asemakaavaluonnoksen mukaisesti. Koska valtuusto on tuon kaavan hyväksynyt, ei sitä voi pitää maanalaisen yleiskaavan pohjana. Tämän esityksen perusteluissa ei kuitenkaan edes kerrota, että valtuusto hylkäsi keskustatunnelin kaavan.

Keskusta-alueella on suorastaan ruuhkaksi asti maanalaisia liikennevarauksia. Niitä ovat muun muassa toinen metrolinja Pasilasta Kamppiin, nykyisen ja uuden metrolinjan yhdistäminen sekä Pisararata. Myös yhdyskuntatekniikka ja pysäköintijärjestelyt kilpailevat samasta tilasta. Helsingin Energian johtokunnan lausunnossa todetaan, että maanalaiseen yleiskaavaan ei pitäisi jäädä elämään jo hylättyjä suunnitelmia. Ratahallintokeskus puolestaan on huolissaan keskustatunnelin mahdollisista haitoista rautatieliikenteen kehittämiselle. Keskustatunnelin varaus vaikuttaa ja rajaa näiden muiden tarpeiden toteuttamista.

Lisäksi Museovirasto toteaa keskustatunnelivaraukseen liittyvän kriittisiä kohtia muun muassa Lapinlahden sairaalan, Hietaniemen vanhan hautausmaan, Kaisaniemen puiston, kasvitieteellisen puutarhan ja Siltavuoren kallion alueilla.

Keskustatunnelin varauksen ainoa tarkoitus on mahdollistaa yksityisautoilun lisääminen jossain vaiheessa tämän tunnelin avulla. Tällaisen miljardiluokan hukkaputken sijasta pitäisi varautua lisäämään investointeja joukkoliikenteeseen ja turvaamaan muidenkin peruspalvelujen rahoitus. Yksityisautoilua lisäisivät myös kaavassa esitetty pysäköintitilojen huomattava lisärakentaminen kantakaupungin alueelle.

Yleiskaavaesityksen palauttamista uuteen valmisteluun puoltaa myös kaavaan esitetty varaus Keskustapuiston alle rakennettavasta vedenpuhdistuslaitoksesta. Sen soveltuvuudesta tuolle alueelle ei ole tehty kallioresurssiselvityksiä.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »