Kirje kaupunginhallitukselle asukkaiden kuulemisesta

Helsingin kaupunginvaltuuston strategiaohjelmassa todetaan, että palveluja kehitetään asukaslähtöisesti ja kaupunkilaisten vaikutusmahdollisuuksia lisätään. Lisäksi valtuusto on edellyttänyt, että palveluverkon kehittämistä koskeva esitys valmistellaan niin, että valmistelussa kuullaan asukkaita ja asiantuntijalautakuntia ennen esityksen tekemistä.Julkisuudessa esitettyjen tietojen mukaan kaupungin johto on kuitenkin ohjeistanut virastoja ja laitoksia niin, että asukkaiden kuulemistilaisuuksia ei järjestetä (Helsingin Sanomat 31.1.2010). Asukkaille tarjotaan mahdollisuus esittää mielipiteitään nettisivun kautta. Tämä nettisivu avataan kuitenkin vasta ”lähiviikkoina” (Metro 28.1.2010) eikä sitä kautta esitettyjä mielipiteitä välitetä asiantuntijalautakuntiin, kun ne käsittelevät palveluverkon kehittämistä. Lisäksi on ilmennyt, että muun muassa opetusviraston johto on kieltäytynyt osallistumasta asukasyhdistysten palveluverkosta järjestämiin asukkaiden kuulemistilaisuuksiin ja vaatii koulujen johtokuntia ottamaan jo 15.2. mennessä kantaa kaupunginjohtajan esittämään koulujen lopettamislistaan, jota palveluverkkotyöryhmä ja kaupunginhallitus eivät hyväksyneet.

Kuntalain 27 § mukaan ”valtuuston on pidettävä huolta siitä, että kunnan asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on edellytykset osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaan”. Laissa todetaan keinoiksi tähän muun muassa tiedottaminen vireillä olevista asioista ja suunnitelmista sekä kuulemistilaisuuksien järjestäminen.

Esitämme, että kaupunginhallitus ohjeistaa virastoja, laitoksia ja lautakuntia huolehtimaan asukkaiden mahdollisimman laajasta tiedottamisesta ja kuulemisesta sekä järjestämään asukkaiden kuulemistilaisuuksia ja osallistumaan niihin ennen palveluverkkoa koskevien esitysten päättämistä lautakunnissa ja johtokunnissa. Asukkaiden mielipiteistä tehtävät yhteenvedot ja asukkaiden tekemät ehdotukset tulee toimittaa mahdollisimman nopeasti lautakuntien ja johtokuntien tietoon sen lisäksi, että ne välitetään kaupunginhallitukselle.

Yrjö Hakanen, SKP:n ja Helsinki-listojen valtuustoryhmä
+ 35 muuta valtuutettua eri ryhmistä

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »