Koskelan sairaala-alueen asemakaava

– 14.12.2016 valtuustossa

Nyt käsiteltävässä Koskelan sairaala-alueen asemakaavassa on paljon hyvää, mutta valitettavasti tässä näkyy myös se, miten taloudelliset intressit ajavat kaavoituksessa monien muiden etujen yli.

Vanhalla sairaala-alueella on puisto, joka olisi tarjonnut palvelukeskukselle ja muistisairaiden ryhmäkodeille hienon ympäristön. Palvelukeskus on kuitenkin sijoitettu sairaala-alueen ulkopuolelle ja puistoa on supistettu alkuperäisiä tavoitteita enemmän. Toiveet kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista ovat jääneet muiden tavoitteiden jalkoihin. Autopaikkojen määrä olisi voinut olla pienempi tällaisella alueella, joka sijaitsee hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä. Puskutraktorit kaatoivat ideat vanhojen pesularakennusten ottamisesta kulttuuritiloiksi.

Erityisen positiivinen asia on muistisairaiden ryhmäkotien ja palvelujen sijoittaminen alueelle. Kaavoituksessa voitaisiin selvittää laajemminkin muistisairaille sopivien asuinalueiden kehittämistä. Ehdotan seuraavan ponnen:

Hyväksyessään asemakaavaehdotuksen valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää mille muille tuleville asemakaava-alueille voidaan sijoittaa muistisairaiden tarpeisiin erityisesti suunniteltua asumista, virkistystä ja palveluja.
(Ponsi hyväksyttiin äänin 59 – 1, tyhjää 21.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »