Kruunusiltojen suunnitelma ja kaava syytä hylätä

Kruunuvuoren ja Laajasalon liikenteen suunnittelua on alusta alkaen leimannut sitoutuminen yhteen vaihtoehtoon. Kruunusiltoja koskeva periaatelinjaus ajettiin läpi vuonna 2008 ilman, että sen ympäristövaikutuksia ja liikenteen muita vaihtoehtoja oli kunnolla selvitetty. SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä ei kannata Kruunusiltojen suunnitelmaa ja asemakaavaa.

Kruunuvuoren ja Laajasalon liikenteen suunnittelua on alusta alkaen leimannut sitoutuminen yhteen vaihtoehtoon. Kruunusiltoja koskeva periaatelinjaus ajettiin läpi vuonna 2008 ilman, että sen ympäristövaikutuksia ja liikenteen muita vaihtoehtoja oli kunnolla selvitetty.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä ei kannata Kruunusiltojen suunnitelmaa ja asemakaavaa. Tähän on monta syytä.

Ensinnäkin Laajasalon asukkaiden liikkumisesta suurin osa suuntautuu muualle kuin Helsingin ydinkeskustaan, jota Kruunusillat palvelisi.

Toiseksi Kruunusiltojen kallis investointi lykkää hamaan tulevaisuuteen pikaraitioyhteyden rakentamisen Laajasalosta Herttoniemen metroasemalle. Yleiskaavaehdotuksen mukaan Laajasalon ostarin ja Herttoniemen metroaseman alueita pitäisi kuitenkin kehittää alueen liike- ja palvelukeskuksina.

Kolmanneksi, pikaraitiotie tulisi halvemmaksi kuin Kruunusillat. Alun perin siltavaihtoehdon kerrottiin maksavan 125 miljoonaa. Nyt pelkästään Kruunuvuorenranta-Nihti osuuden hinnaksi kerrotaan 170 miljoonaa. Koko sillan ja sen molempiin päihin liittyvien raitiotiejärjestelyjen yhteenlaskettu hinta-arvio on jo 320 miljoonaa euroa. Tämä on turhan kallis hanke tilanteessa, jossa rahaa puuttuu muun muassa homekoulujen korjaamisesta. 

Neljänneksi, on olemassa vaihtoehto, joka tulee puolet halvemmaksi. Tämä vaihtoehto on pikaraitiotie Herttoniemen metroasemalle ja lauttayhteys Kruunuvuorenrannasta Helsingin keskustaan.  Riippuen siitä, mihin suuntaan on menossa, tämä vaihtoehto on monille siltaa nopeampi eikä ero matka-ajassa ydinkeskustaankaan ole paljon pidempi.

Lisäksi, eikä vähiten tärkeänä, on kyse arvoista, joita ei voi mitata rahassa: Kruunuvuorenselän kansallismaisemasta, Korkeasaaren kulttuuriympäristöstä, Helsinkipuistosta, Suomenlinnan Unescon maailmanperintökohteen maisemasta ja ympäristövaikutuksista. Nämä ovat oleellinen osa Helsingin merellistä identiteettiä, jota pitäisi rakentamisen sijasta suojella esimerkiksi osana kansallista kaupunkipuistoa.
 
Suunnittelun aikana on käynyt entistä selvemmäksi, että kyse ei ole vain Kruunuvuorenrannan ja Laajasalon liikenneyhteyksistä. Tässä on kyse myös Vartiosaaren ja Ramsinniemen rakentamishankkeista, kuten yleiskaavaehdotuksestakin näkyy. Samalla on kyse siitä, minkä hinnan grynderit saavat muun muassa Kruunuvuorenrannan asunnoista.

Ehdotan, että valtuusto hylkää Kruunusiltojen liikennesuunnitelman ja siihen liittyvän asemakaavaehdotuksen. Samalla valtuusto edellyttää halvempien vaihtoehtoisten esitysten valmistelemista lauttayhteydestä Kruunuvuorenrannasta Helsingin keskustaan ja nopeasta raitioyhteydestä Laajasalosta Herttoniemen metroasemalle.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »