Kruunuvuorenrannan Koirasaarten asemakaava

Helsingissä on tulossa monia uusia alueita kaavoitettavaksi. Toivottavasti jatkossa päästään eroon tällaisista postimerkkikaavoista, joilla Kruunuvuorenrantaa on kaavoitettu. Postimerkkikaavoilla heikennetään valtuuston ja myös asukkaiden mahdollisuuksia arvioida ja vaikuttaa alueen suunnitteluun kokonaisuutena. Tässä tapauksessa asiaa mutkistaa vielä se, että Kruunusiltojen rakentamiseen liittyy vielä avoimia kysymyksiä.

Tässä Koirasaarten alueen kaavaehdotuksessa ovat kritiikkiä herättäneet Koiraluotojen päälle rakentaminen ja siihen liittyvät meritäytöt. Tässä esitetystä yli 50 000 kerrosneliömetrin rakentamisesta peräti neljä viidesosaa sijoittuu meritäyttöjen varaan rakennettavalle alueelle. Rakentaminen täyttöalueelle, jolta pitää ensin poistaa erilaisia myrkkyjä sisältävää pohja-ainesta, tulee kalliiksi. Merinäköalat jäävät suurituloisten etuoikeudeksi.

Kiinteistölautakunnan mukaan alueen maankäyttösopimuksesta pitää käydä vielä uudet neuvottelut maanomistajan, St1-yhtiön kanssa koska kaavaehdotus korottaa alueen arvoa merkittävästi. Kysynkin apulaiskaupunginjohtajalta, millaisista summista tässä on kyse, etenkin ottaen huomioon alueen entisen öljysataman jättämien myrkkyjen puhdistamisen ja meritäyttöjen kaupungille aiheuttamat laskut?

Viittaan lopuksi muun muassa Laajasalon pienkiinteistöyhdistyksen ja Helsingin Luonnonsuojeluyhdistyksen kannanottoihin ja ehdotan niiden huomioon ottamista palauttamalla asemaakaava uuteen valmisteluun, jossa luovutaan Koiraluotojen ja meritäyttöjen päälle rakentamisesta.

– 30.3.2016
Palautusesitystä ei kannatettu, joten se raukesi.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »