Kyselyjä ja aloitteita

Valtuuston tämän vuoden toinen kokous alkoi kyselytunnilla, jossa keskusteltiin perjantain joukkoliikenteen mielenosoituksesta ja leipäjonoista. Kaupungin nettisivuille on koottu informaatiota mielenilmauspäivän vaikutuksista eri palveluihin.

Valtuusto hyväksyi Myllypuron peruskoulun laajennuksesta ja kaavamuutokset Katajannokan Kanavakadulle ja Pohjois-Haagan Ida Aalbergin tielle. Sosiaali- ja terveyspalvelujen varastotoiminta päätettiin siirtää HUS:lle.

Aloitevastauksia

Viime valtuustokaudella tekemääni aloitteeseen kaupungin johtajien ns. avoimista kalentereista saatiin nyt myönteinen vastaus. Viime keväänähän kaupunginhallituksen vastaus aloitteeseen palautettiin uuteen valmisteluun, koska vastauksessa torjuttiin avoimuusperiaate.

Toisessa aloitevastauksessa suhtauduttiin positiivisesti uusien tilojen saamiseen Mellarin asukastilalle, joka voi tapahtua keväällä 2019.

Lopuksi hyväksyttiin laajahkon keskustelun jälkeen Emma Karin ym aloite, jonka mukaan Helsinki ryhtyy selvittämään mahdollisuuksia irtaantua Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta, jossa Helsinki on mukana Vantaan Energian omistusosuutensa kautta.

Muita tapahtumia

Kaupunkiympäristön toimialalla on päätetty ryhtyä selvittämään uudelleen keskustunnelia. Hanke on nyt edellistäkin tunnelia laajempi. Kokoomus on hakenut sille tukea vihreiltä liittämällä samaan päätökseen kävelykeskustan selvittämisen. Suunnittelua vetää sama virkamies, joka valmisteli aiempaa, kaatunutta keskustatunneliesitystä ja eräitä muita yksityisautoilua suosivia suunnitelmia.

Kaupunkiympäristölautakunnassa jäi tiistaina pöydälle Vallilanlaakson raitiolinjaa koskeva esitys, jolle alueen asukasjärjestöt ovat esittäneet konkreettisen ja paremmin mm. Kalasataman ja Pasilan välisiä yhteyksiä palvelevan vaihtoehdon.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »