Lasten ja nuorten psykiatrian ongelmat

Tämä selvitys lasten ja  nuorten psykiatriasta herättää huolta ja vakavia kysymyksiä, monestakin syystä.

Lastenpsykiatrian käyntien määrä on kasvanut edellisestä vuodesta 14 prosenttia. Odotusaika ensikäynnille on pidentynyt, mediaani oli alkuvuodesta jo 26 vuorokautta ja pitenemässä yhä. Akuutin osastohoidon päivät kasvoivat kolmanneksella, 800 päivään.

Kaupunginhallituksen esityksen mukaan odotusajan lisääntymisestä huolimatta ollaan ”hyvällä tasolla”. Hoitoon pääsyä odottavien lasten ja perheiden kannalta asia on toisin.

Selvityksessä myönnetään, että lasten avun tarve tunnistetaan liian myöhään, mikä lisää erikoissairaanhoidon tarvetta. Tältä kannalta on nurinkurista, että opetusvirasto on päättänyt ryhtyä ”säästämään” sillä, että yhtä koulupsykologia kohti on tähänastisen noin 800 oppilaan sijasta 1 000 oppilasta.

Tämä on esimerkki siitä lyhytnäköisestä osa-optimoinnista, johon määrärahojen alibudjetoiminen on johtanut. Opetusvirasto muka säästää, kun ehkäisevää ja varhaista työtä heikennetään – ja kasvava lasku hoitomenoista lankeaa toiselle virastolle, ja lapsiperheille.

Toukokuulle päivätyssä liitteessä kerrotaan, että virastossa selvitetään akuutin osastohoidon tarpeen kasvun syitä ja keinoja muuttaa suuntaa. Näin on meille kerrottu jo vuosi toisensa perään. Kysyn ao. kaupunginjohtajalta, millaisia johtopäätöksiä selvittelystä on tehty tai mitä siinä kysymyksiä erityisesti selvitetään?

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »