Lasten ja nuorten psykiatristen palvelujen toteutuminen

Ylioppilasteatteri teki aikoinaan näytelmän valtuuston kokouksesta, jossa oli – silloinkin – paljon isoja asioita ja lopuksi lasten ja nuorten psykiatrian palvelujen uudelleenorganisoiminen. Näytelmä ei antanut kovin kaunista kuvaa siitä, miten vakavasti valtuusto suhtautuu asiaan. Toivottavasti nyt on toisin.

Kun valtuusto päätti tuolloin vuonna 2007 lasten ja nuorten psykiatrian uudelleenorganisoimisesta, todettiin valmisteluasiakirjoissa, että palveluista jää puuttumaan vakansseja. Sen jälkeen puutteita on luvattu ja päätetty korjata useampaan otteeseen.

Nyt valtuustolle esitetyssä raportissa kerrotaan kuitenkin, että lastenpsykiatriassa voimaan tulleet tiukentuneet hoitotakuun aikarajat eivät toteudu. Lisäksi kerrotaan, että aluepoliklinikoiden kymmenestä erikoislääkärin vakanssista vain viidessä oli erikoislääkäri.

Nuorisopsykiatrian osalta kerrotaan, että jonotusajat ovat lyhentyneet hieman. Mutta viime vuoden lopulla oli jonossa 120 nuorta ja odotusaika 31 vuorokautta. Raportin mukaan terveydenhuoltolain edellyttämien hoitoon pääsyn enimmäisaikojen toteutuminen on ”Tulevaisuuden tavoitteena”.

Kysynkin apulaiskaupunginjohtaja Rädyltä, eikö lakien noudattaminen velvoita kaupunkia? Miksi tässä ei ole asetettu edes mitään määräaikaa sille, että hoitotakuun aikarajat toteutuvat?

Huomiota kiinnittää myös se, että lasten ja nuorten psykiatrian keskittämisen jälkeen kaivataan tässä raportissa nyt perustason ja erikoissairaanhoidon väliin sijoittuvia ns. välimaaston palveluja. Eikö tällaisiin tarpeisiin olisi pitänyt kyetä vastaamaan jo aiemmin organisaatiota uudistettaessa?

Raportin mukaan haasteena on myös toimivien yhteistyöverkostojen luominen yli organisaatiorahojen. Erityisesti korostetaan perheiden arjen tukea ja riittävää tukea koulussa. Tämä edellyttää lasten ja nuorten psykiatriaan tarkoitettujen varojen lisäksi myös yleisemmin lapsiperheiden ja muiden peruspalvelujen rahoituksen turvaamista.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »