Lauttasaaren Vattuniemen tontin kaava

Tämä Lauttasaaren yhden tontin kaavamuutos on valitettava esimerkki postimerkkikaavoituksesta, joka ei ota huomioon alueen kokonaisuutta eikä tarkastele edes korttelia kokonaisuutena.

Esitys on herättänyt Lauttasaaressa laajaa kritiikkiä. Lauttasaarelaiset eivät vastusta sinänsä rakentamista. Varsinkin lähitalojen asukkaat vastustavat sitä, että rakentaminen on ylimitoitettua ja liian korkeaa.

Tälle tontille ja sen viereen aiotaan rakentaa seitsemän kerrostaloa, joiden korkeus vaihtelee viidestä kahdeksaan kerrokseen. Muutosesitys ei vastaa alueen rakennuskannan yleistä henkeä ja alueelle tyypillistä vehreyttä. Se ei vastaa myöskään Lauttasaari-seuran ja alueen asukkaiden esityksiä.

Asukkaat ovat tehneet konkreettisia ehdotuksia vähän matalammasta ja paremmin olemassa olevaa asuinympäristöä kunnioittavasta lisärakentamisesta.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä esittää, että valtuusto palauttaa kaavan uudelleen valmisteltavaksi niin, että rakennusoikeutta ei lisätä ja kerroskorkeus rajataan enintään kuuteen.

Mitä tulee täällä valtuustossa kannettuun huoleen kohtuuhintaisista perheasunnoista ja palveluista, valtuusto voi itse vaikuttaa niihin muun muassa sillä, että kaupunki ryhtyy myös itse rakentamaan asuntoja, että tonttivuokria kohtuullistetaan ja että lopetetaan peruspalvelujen alibudjetoiminen.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »