Malmin lentotoiminta ja asuntorakentaminen voidaan yhdistää

Tässä kuntalaisaloitteessa esitetään sellaisen kompromissin hakemista, jossa Malmin lentoasema säilyy ilmailukäytössä samalla kun alueelle voidaan rakentaa lisää asuntoja.  Tällainen kompromissi on mahdollinen säilyttämällä kentän nykyisistä kahdesta kiitoradasta toinen.

Se, että valtio lopettaa ilmailutoiminnan Malmilla ja että kaupunki on ostanut alueelta kiinteistöt, ei tarkoita, että asia olisi vielä tällä ratkaistu. Yleiskaavaehdotus on vasta tulossa käsittelyyn. Siinä yhteydessä tullaan joka tapauksessa keskustelemaan suhtautumisesta siihen, miten paljon ja minne rakennetaan, miten suhtaudutaan viher- ja virkistysalueisiin. Toisaalta korvaavasta kentästäkään ei ole saatu vieläkään selvyyttä.

Tämä lienee Helsingissä vasta toinen kuntalaisaloite, jonka on allekirjoittanut niin iso osa äänioikeutetuista, että se pitää käsitellä valtuustossa. Tällaisiin aloitteisiin on syytä vastata kunnolla, mahdollisimman nopeasti ja kuntalaisten mielipiteitä arvostaen.

Valitettavasti vastauksessa tähän kuntalaisaloitteeseen on sivuutettu kokonaan aloitteen ydin, joka on mahdollisuus yhdistää asuntorakentaminen ja ilmailutoiminnan jatkaminen, vaikkakin suppeammissa puitteissa. Tämä voi siis tapahtua säilyttämällä vain toinen kiitorata. Alueelle voitaisiin tässä vaihtoehdossa rakentaa asunnot 10 000, ehkä 15 000 asukkaalle. Asumisen kallista hintaa Helsingissä ei ratkaista vain rakentamalla, vaan puuttumalla rakentamisen hinnanmuodostukseen, rahoitusjärjestelyihin, keskittymiseen sekä mm. työllisyys- ja aluepolitiikkaan.

Euroopan kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostra ja Euroopan investointipankin instituutti ovat valinneet Malmin lentokentän Euroopan seitsemän uhanalaisimman kulttuuriperintökohteen joukkoon. Eikä tässä kuntalaisaloitteessa ole kyse vain ilmailusta ja kulttuuriperinnöstä. Malmin lentokentän alue ympäristöineen on myös tärkeä viher- ja virkistysalue. Siellä on myös monenlaista pienyritystoimintaa.

Kannatan valtuutettu Björn Månssonin ehdotusta, joka edellyttää sen selvittämistä, miten voidaan yhdistää asuntorakentamista, ilmailua, yritystoimintaa sekä virkistys- ja luontoarvoja.

– 30.3.2016

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »