Maunulan yhteiskoulun ympäristön kaavasta

Maunulan vanha osa edustaa korkeatasoista kaupunkisuunnittelua. Osa alueesta on suojeltu jo aiemmin. On hyvä, että suojelua esitetään nyt laajennettavaksi. Samalla alueelle saadaan muutamia uusia asuintaloja.

Tämä kaavaesitys on herättänyt kuitenkin myös ristiriitaisia tuntemuksia ja kritiikkiä Maunulassa. Erityisen voimakasta kritiikkiä sai osakseen esitykseen alun perin sisältynyt rakentaminen kahden suojelualueen väliin jäävälle suhteellisen kapealle viheralueelle Lampuotilantien taakse. Tältä osin lisärakentamista on nyt rajattu pois esityksestä. Samalla kyseinen viherkaistale on kuitenkin jätetty suojelukaavan ulkopuolelle. Tätä on muun muassa Rakennusvirasto arvostellut. Rajausta perustellaan kaava-aineistossa Raide-Jokerin mahdollisen rakentamisen tulevaisuudessa tuomiin tarpeisiin. Pidän perustelua kovin erikoisena, ei tuolla pienellä viheralueella ole mitään merkitystä Raide-Jokerin kannalta.

Toinen keskustelua herättänyt kysymys on Yhteiskoulun laajentaminen, sen tarve ja erityisesti lisärakennuksen sijoittaminen. Koulun tontille ei ole helppo sijoittaa uutta rakennusta. Viherkäytävä keskuspuiston suunnasta kaventuu tässä vain 16 metriin, jonka sisälle sijoittuu vielä kevyen liikenteen väylä. Merkille pantavaa on, että opetusvirasto vastustaa lisärakentamista. Opetusviraston mielestä siihen ei ole oppilasmäärien perusteella tarvetta. Onko nyt käynyt niin, että yksityisen koulun toiveet ohittavat opetusviraston arviot?

Toivottavasti jatkossa Maunulan kaltaisilla alueilla ei enää kaavoituksessa pyritä nakertamaan merkittäviä viheralueita.

 

(Yrjö Hakanen valtuustossa 28.8.2013)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »