Metropoliselvityksestä

Yrjö Hakanen
– 30.1.2013

Pääkaupunkiseudun suurimpia ongelmia ovat kuntien palvelujen vähäiset resurssit, asumisen kallis hinta ja työttömyys. Näihin ongelmiin metropoliselvitys ei tarjoa juurikaan ratkaisuja.

Selvityksen kriteereistä puuttuvat esimerkiksi peruspalvelut ja lähipalvelut. Samoin on sivuutettu ongelmat, jotka johtuvat siitä, että valtio on leikkaa kuntien rahoitusta.

Suurkuntahankkeen nurinkurisuutta kuvaa se, että tätäkin selvitystä on tehty ilman tietoa siitä, miten pääosa kuntien tehtävistä eli sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmässä olemme sitä mieltä, että lähtökohdaksi pitää ottaa peruspalvelujen turvaaminen lähipalveluina ja kuntien rahoituksen vahvistaminen lisäämällä valtionosuuksia ja lopettamalla pääomatulojen verovapaus kunnissa.

Emme kannata jättikokoista metropolialueen vuokrataloyhtiön perustamista, jossa vuokralaisdemokratia hukkuu. Sen sijaan tarvitaan kuntien yhteinen rakennusliike rakentamaan kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Kannatamme kolmiportaista metropolialueen hallintoa: Asukkaat valitsevat vaaleilla metropolivaltuuston, kunnanvaltuustot ja kaupunginosavaltuustot. Asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia voidaan lisätä myös osallistuvalla budjetoinnilla. Sen sijaan Suur-Helsinkiä emme kannata.

Lopuksi kysymys: Eivätkö monet metropolihallinnolle esitetyt tehtävät koske Helsingin seutua laajemmin koko Uuttamaata? Esimerkiksi HUS-sairaanhoitopiiri, isot liikennehankkeet ja aluerakenteen suunnittelu. Olisiko syytä selvittää 14 kunnan metropolihallinnon lisäksi ja vaihtoehtona demokraattista maakuntahallintoa?

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »