Metrovarikon kehittäminen

Metron automatisoimisessa ja sen automaattisen kulunvalvonnan hankkeessa on tehty virheitä toinen toisensa perään. Heti alussa sivuutettiin asiantuntijoiden varoitukset automatisoinnin vaikeuksista. Sitten hyväksyttiin automatisointiin vedoten Espoon kanssa ratkaisu, joka lyhentää Helsingin metrojunia ja johtaa ruuhka-aikoina ongelmiin ainakin jos automatisointi ei onnistu. Seuraavaksi ilmeni, että Siemensin kanssa oli tehty niin huono sopimus, että siitä ei uskallettu irtaantua vaikka Siemens ei ole vieläkään kyennyt toteuttamaan automatisointia. Vanhojen metroasemien remonttien hinnat ovat jopa yli kaksinkertaistuneet, kuten Siilitiellä kävi.

Ja nyt pisteenä iin päälle, paljastuu, että liikennelaitos on unohtanut metrovarikon budjetista kulunvalvonnan automatisointiin liittyvät lisäkustannukset.

Kaiken kaikkiaan automaattimetrohankkeen kustannukset ovat nousseet jo lähes kolminkertaiseksi siitä hintalapusta, joka valtuustolle esitettiin automaattimetrosta alun perin päätettäessä.

Kuka voi luottaa kaiken tämän jälkeen siihen, että näillä eväillä sopimuksia tehneet virkamiehet ovat oikeassa väittäessään, että lyhyemmät junat ja laiturit riittävät tai että kaupunki voittaa Siemensin kanssa edessä olevan oikeusjutun?

Eikö valtuustolle pitäisi tuoda koko tästä automaattimetron sopasta kattava selvitys, jossa vertailtaisiin myös erilaisia vaihtoehtoja mukaan lukien varautuminen tarpeeseen säilyttää metrojunat nykyisessä pituudessa?

Tuntuu todella kummalliselta, että kaupungin investointihankkeissa voidaan tehdä toistuvasti jopa kymmenien miljoonien eurojen virhearvioita – samaan aikaan kun sosiaali-, terveys- ja muiden peruspalvelujen jo valmiiksi alimitoitettuja budjetteja vaaditaan karsimaan.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »