Miina Äkkijyrkän häätövaatimus peruttava

Yrjö Hakanen 13.5.2009 valtuustossa:
Miina Äkkijyrkän vuokrasopimusta koskevassa ratkaisussa mitataan Helsingin kaupungin kulttuuria, sanan monessakin merkityksessä.


Onko taide ja kulttuuri vain mainoslause kaupungin markkinoimisessa vai onko tässä kaupungissa tilaa luovalle taiteen tekemiselle? Onko kaupungin omistaman kulttuuriympäristön kunnossapito ja alkuperäiskarjan pelastaminen vain vuokralaisen vastuulla? Onko kaupungin toimintakulttuurina ratkoa kiistat käräjillä ja häätää kansainvälisesti arvostettu taitelija kyyttölehmineen?

Kaupunki hakee tässä tapauksessa häätöä syytöksillä, joista suuri osa kaatui käräjäoikeudessa toteen näyttämättöminä. Kaupunki on itse puolestaan laiminlyönyt eräitä sille vuokranantajana kuuluvia velvoitteita. Pidän erikoisena myös sitä, että kaupunki ei ole ilmeisesti edes yrittänyt tehdä Skatan tilalle Miinan kanssa yhteistä tilan käyttösuunnitelmaa.

Vuokralaisena Miina on tehnyt ison työn kunnostaessaan kaupungin kiinteistöviraston rappiolle jättämän tilan rakennukset ja raivaamalla alueelle sopimuksen mukaisesti laitumet. Kaiken tämän jälkeen on todella tylyä, että kaupungin johto käynnisti oikeustoimet ilman, että se suostui neuvottelemaan Miinan kanssa ja ilman, että mikään luottamuselin käsitteli asiaa.

Skatan tilalle on pyritty saamaan työntekijä tai työllistetty Miinan avuksi. Kaupungin virastot ovat kuitenkin pallotelleet hanketta niin, että se on jäänyt toteutumatta. Minusta tämän kaupungin moninaiseen kulttuuri- ja ympäristötoimintaan kuuluisi luontevasti työntekijän palkkaaminen Skatan tilalle hoitamaan Miinan apuna kyyttökarjaa ja perinnemaisemaa.

Mielestäni kaupungin on syytä luopua häätövaatimuksesta ja neuvotella Miina Äkkijyrkän kanssa Skatan tilan vuokraehdoista molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla. 

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »