Miksi Helsinki tukee norjalaismiljonäärin hotellibisnestä

Helsingin markkinoinnissa ja kiinteistöpolitiikassa on erikoinen ristiriita. Yhtäältä kehutaan, että Helsinki kiinnostaa kansainvälisesti, mutta samaan aikaan esitetään, että sijoittajia ja gryndereitä pitää tukea kaupungin toimesta.

Kun kaupunki kaavoitti Jätkäsaareen rantatontille kyseenalaisen korkean hotellitontin, se oli jo tukea norjalaismiljonäärin hotellihankkeelle. Nyt valtuustolle esitetään, että tälle Arthur Buchardtin hallitsemalle investointiyhtiölle ja 164 hotellin ketjulle lahjoitetaan tornihotellin viereinen Lars Sonckin suunnittelema, suojeltu makasiinirakennus. Eikä vain lahjoiteta, vaan että kaupunki sitoutuu maksamaan 400 000 euroa makasiinin korjauskuluista.

Se, että hankkeen suunnittelijat ovat löytäneet makasiinista mikrobikasvustoa ja asbestia, ei ole mikään yllätys. Jos kaupunki lahjoittaa rakennuksen, kyllä investoijan pitää itse vastata kunnostuksesta. Makasiini on sijaintinsa takia tärkeä kongressitila hankkeelle, jota sijoittaja on alun perinkin lähtenyt tekemään kongressihotelliksi. Miksi kaupunki maksaisi norjalaismiljonäärille siitä, että tämä kunnostaa rakennuksen bisnestään varten? Pikemminkin voisi olla toisin päin.

Kaiken lisäksi nyt tuodaan vuokrausperusteissa hyväksyttäväksi yhden hotellitornin sijasta kaksi tornia. Rakennusta laajennetaan ja korotetaan asemakaavassa hyväksytystä ilman, että asiaa on tuotu edes kaupunkisuunnittelulautakuntaan.

Esitän, että valtuusto palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi niin, että tontin vuokraaja vastaa itse kunnostus- ja muista kustannuksista.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »