Miksi kaupunki tukee Sato-Rakennuttajat Oy:n sopimusrikkomusta?

Tässä ehdotuksessa on kyse Sato-Rakennuttajat -yhtiölle viime vuoden loppuun asti varatusta tontista Maunulassa. Valtuuston aiemmin hyväksymän päätöksen mukaan tontille piti tulla ikääntyneille ihmisille tarkoitettuja vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

Nyt yhtiö pyytää, että kaupunki myy tontin jo nyt, ennen kuin taloa on edes saatu rakennettua. Lisäksi yhtiö pyytää, että 27 tontille rakennettavista yhteensä 37 asunnosta saadaan aiemmasta varauspäätöksestä poiketen myydä omistusasunnoiksi.

Tätä perustellaan muun muassa sillä, että Maunulassa on suhteellisen paljon vuokra-asuntoja. Se onkin totta. Mutta eivät kalliit omistusasunnot ole vastaus useimpien nyt vuokralla asuvien tarpeisiin saada ikääntyneille sopivia edullisia vuokra- ja palveluasuntoja. Ei heillä ole varaa ostaa omistusasuntoa.

Helsingissä on yleensäkin vuokra-asuntojen osuus täysin riittämätön ja pienempi kuin useissa muissa suurissa kaupungeissa. Tämä haittaa kaupungin kehitystä.

Kyse on myös siitä, miten kaupunki suhtautuu yritykseen – tässä tapauksessa Sato-Rakennuttajat Oy – joka ei ole toteuttanut kaupungin kanssa tekemäänsä sopimusta. On nurinkurista, että tässä esitetään tällaisen toiminnan palkitsemista sillä, että yhtiö voi rakentaa vuokra-asuntojen sijasta omistusasuntoja, joista se laskee saavansa suuremman tuoton.

Kannatan valtuutettu Vikstedtin esitystä, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi niin, että tontille rakennetaan ikääntyville tarkoitettuja vuokra-asuntoja.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »