Munkkivuoren Ulvilantie 10:n asemakaava

Tämä Munkkivuoren Ulvilantie 10:n asemakaavaehdotus suhtautuu kovakouraisesti alueen luonteeseen, luontoon ja alueen asukkaiden mielipiteisiin. Samalla tähän liittyvät kysymykset ovat tärkeitä laajemminkin, kun ajatellaan yleiskaavaehdotuksen mittavia rakentamistavoitteita, joista noin kolmannes pitäisi toteuttaa täydennysrakentamisella.

Helsingissä on monia kaupunginosia, joiden asemakaavat on aikoinaan tehty luontoa ja ympäristön ominaispiirteitä arvostaen. Ne muodostavat usein kulttuurihistoriallisesti hienoja, ihmisen mittakaavaan tehtyjä luonnonläheisiä kokonaisuuksia. Näitä kokonaisuuksia ei pidä rikkoa ylimitoitetuilla täydennysrakentamisen tavoitteilla.

Tässä tapauksessa kaava tuhoaa Munkkivuoren korkeimpiin kuuluvan kallion ja lasten leikkipaikan, kaataa alleen puustoa, nostaa tonttitehokkuuden alueen muita tontteja suuremmaksi sekä rikkoo kaupunkikuvaa.

Tämän kaavaehdotuksen valmistelussa herättää ihmetystä se, miksi kaupunkisuunnitteluvirasto on halunnut kiirehtiä yksittäistä tonttia koskevaa esitystä ja kieltäytynyt museoviraston ehdottamasta alueen täydennysrakentamisselvityksestä. Varsinkin kun nyt ollaan valmistelemassa myös uutta yleiskaavaa.

Esitän, että valtuusto palauttaa ehdotuksen uudelleen valmisteltavaksi niin, että tehdään koko aluetta koskeva täydennysrakentamisselvitys ja alennetaan rakentamisen tonttitehokkuutta.

(Ehdotusta ei kannatettu.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »