Myllypuron metroaseman perusparannus

Myllypuron metroaseman perusparannusta on toivottu jo pitkään. Hyvä, että asia viimeinkin etenee. Toivottavasti asemalla kulkevat jatkossakin HKL-liikelaitoksen metrojunat – eivät jonkin yhtiön, lopulta ties kenen omistuksessa olevat junat.

Tässä suunnitelmassa varaudutaan laituriratkaisussa myös pitkiin metrojuniin. Silloin kun metron automatisoinnista päätettiin, sen edullisuutta perusteltiin junien tiheämmän vuorovälin ohella säästöillä, joita piti kertyä muun muassa investoinneista kun laiturit lyhenevät.

On hyvä, että Helsinki varautuu mahdollisuuteen säilyttää pidemmät junat. Automaattimetron valmistelun toinen toistaan seuraavien ongelmien valossa voi kysyä, pitäisikö tehdä muitakin johtopäätöksiä Myllypuron ja muiden metroasemien toiminnan sujumiseksi?

Helmikuun puolivälissä HKL:n johtokunnalle annetun selvityksen mukaan automaattimetron junien ohjausyksikölle ei ole vieläkään vaatimukset täyttävää asennusohjelmaa. Siemensillä ei ole myöskään ratkaisua ohjausyksikön turvatason määrittelemiseen. Laituriovien tekninen ratkaisu on myöhässä jo yli 17 kuukautta eikä sitä ole vieläkään saatu toimimaan turvallisesti.

Kysynkin apulaiskaupunginjohtaja Saurilta, onko realistista, että automaattimetron teknisen ja turvallisuusongelmat ratkaistaan niin pian ja luotettavasti, että ne eivät aiheuta ongelmia esimerkiksi Myllypuron metroaseman parannustöiden toteuttamiselle esitetyssä aikataulussa?

Toinen kysymys, miten on varmistettu, että tämän Myllypuron metroaseman hankesuunnitelman toteuttamisessa ei koeta samanlaisia ongelmia kustannusten karkaamisessa tai töiden viivästymisessä kuin on koettu Siilitiellä, Kulosaaressa – puhumattakaan automaattimetrosta, jolle alun perin esitetty 70 miljoonan hintalappu on viimeisimpien tietojen mukaan jo 170 miljoonaa.

(Valtuustossa 26.2.2014)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »