Myllypuron voimalaitoskortteli

Tämä kaavaesitys mahdollistaa pientalovaltaista rakentamista, joka tukee Myllypuron uuden keskustan kehittämistä. Ymmärrän, että tässä haetaan kaupunkimaista, tiivistä town-house-tyyppistä rakentamista.  Silti tonttien pienuus, jopa alle 200 neliömetriä, ihmetyttää.

Rakentaminen sijoittuu hyvin lähelle käytössä olevaa Helsingin Energian huippulämpökeskusta. Tähän liittyy lämpökeskuksen öljysäiliöiden siirtäminen korttelin eteläpuolelle ja osin maan alle.

Lähinnä raskasta polttoöljyä käyttävän lämpökeskuksen päästöt ovat huolestuttaneet jo nykyisiä myllypurolaisia. Nyt kun voimalaitoksen viereen tulee lisää asutusta, kannattaisi selvittää myös voimalaitoksen polttoaineratkaisujen vaihtoehtoja.

Esimerkiksi maakaasu olisi huomattavasti vähemmän päästöjä aiheuttava polttoaine. Maakaasuputken vetäminen voimalaitoksen luo tietysti maksaa – mutta niin maksaa sekin, että polttoainesäiliöt siirretään toiseen paikkaan ja kaivetaan osin maan alle.

Ehdotan, että valtuusto hyväksyy seuraavan ponnen: Valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää mahdollisuudet siirtyä Myllypuron huippulämpökeskuksessa polttoöljyn käytöstä maakaasun tai muun vähemmän päästöjä aiheuttavan polttoaineen käyttöön.

Lopuksi kannatan valtuutettujen Mäki ja Muurinen ponsiesityksiä. On tärkeä kiirehtiä toimia, joilla pidetään huolta alueen liikenneturvallisuudesta, kevyen liikenteen väylistä, joukkoliikenteestä sekä lasten ja ikä-ihmisten tarpeista.

(Ponsiesitys hyväksyttiin äänin 51-1, tyhjää 30.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »