Nuorten aloitteet – alibudjetointi ja osallistuva budjetointi

Nuorten aloitteet nostavat esille monia tärkeitä asioita. Aloitteisiin annetut vastaukset puolestaan kertovat monessa tapauksessa palvelujen ja investointien määrärahojen alimitoittamisesta. Samalla kun vastataan yksittäisiin aloitteisiin, onkin tärkeää tehdä johtopäätöksiä, joilla kaupungille jatkuvasti kertyneistä ylijäämistä ohjataan lisää rahaa muun muassa nuorten tarvitsemiin palveluihin ja mm. tilahankkeisiin.

Nuorten Ruudin ydinryhmän lausunnossa toivotaan toimia, jotta nuorten ääni kuuluisi paremmin kaupungin päätöksenteossa.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmän mielestä tätä voitaisiin edistää muun muassa sillä, että Ruudin ydinryhmän kanssa määritellään asiat, joissa eri toimialojen ja lautakuntien tulee pyytää Ruudin lausunto ennen päätöksentekoa. Lisäksi olemme tehneet talousarvioaloitteen, jossa ehdotetaan nuorisotoimen määrärahojen lisäämisen ohella, että nuorille avataan osallistuvalla budjetoinnilla mahdollisuus osallistua nuorisotyön talousarvion ja –suunnitelman päättämiseen.

Eräs tapa vahvistaa nuorten aloitteiden merkitystä voisi olla se, että aloitteisiin vastaaminen kuuluisi valtuustolle ja lautakunnille. Siis samaan tapaan kuin kansalaisaloitteet käsitellään eduskunnassa.

Mielestäni Ruuti-vaikuttamisjärjestelmän kehittäminen on syytä ottaa käsittelyyn osana asukasosallistumisen kehittämistä. Nythän jo olemassa olevien osallistumisjärjestelmien, kuten Ruudin ja vuokralaisdemokratian, parantaminen ovat jostain syystä jääneet sivuun kun on valmisteltu asukasosallisuutta koskevia esityksiä.

 

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »