Nuorten mielenterveyskuntoutujien työpajan Elviksen puolesta


Tämän raportin mukaan lasten ja nuorten psykiatriassa palvelut kehittyvät hyvin. Voi olla, että hoitotakuun määräajat toteutuvatkin muodollisesti ja paperilla. Tosielämästä kuuluu kuitenkin varsin toisenlaisia viestejä.

Käytänssä näyttää monasti olevan niin, että varhaista tukea ja hoitoa saa vasta kun tilanne on todella paha. “Lähes psykoosin kriteerit pitää täyttyä”, kertoi eräs lasten ja nuorten ongelmien kanssa työskentelevä.

Perheneuvoloiden osalta ikävastuissa on ilmeisesti ongelmia erityisesti 13-17-vuotiaiden osalta. Heille ei ole löytynyt sopivia polkuja ja tapoja kohdata nuoret ja heidän ongelmansa ajoissa.

Uhka nuorten mielenterveyskuntoutujien kulttuuripaja ELVIKSEN toiminnan päättymisestä tämän syksyn lopulla on eräs esimerkki siitä, miten lyhytnäköiset menojen karsimisen tavoitteet ovat vaarassa aiheuttaa suurta inhimillistä ja taloudellistakin vahinkoa.

Terveyslautakunnan vastauksessa aloitteeseeni, jonka 61 valtuutettua keväällä allekirjoitti, todetaan ELVIS-tyyppistä toimintaa tarvittavan lisääntyvästä ja pidetään erittäin tärkeänä kulttuurityöpajan toiminnan jatkamisen selvittämistä. Käytännössä terveyskeskus toteaa kuitenkin, että sillä ei ole budjettiraamin puitteissa mahdollisuuksia lisärahoitukseen.

Esitän, että valtuusto hyvää seuraavan ponnen: Kaupunginvaltuusto kiirehtii nuorten mielenterveyskuntoutujien ELVIS-hankkeen rahoituksen turvaamista niin, että kulttuurityöpajan toimintaa voidaan jatkaa.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »