Östersundomin tonttikaupan ylihinta

Edellisessä valtuuston kokouksessa päätettiin ostaa Östersundomista yli 90 hehtaarin alue noin 15 euron neliöhintaan. Nyt esitetään toisen maa-alueen ostamista 11.25 euron neliöhintaan.

Tämänkertaisen esityksen perusteluista ilmenee, että hinta on määräytynyt merkittävältä osin sillä perusteella, millaista rakentamista tälle alueelle voidaan tulevaisuudessa kaavoittaa. Kuntien kaavoitusmonopolin tarkoitus on kuitenkin ottaa kuntalaisten yhteiseksi hyväksi tämä kaavoituksen tuoma tonttimaan ansioton arvonnousu.

Helsinkiläisten rahoilla aiotaan maksaa maanomistajalle merkittävä osa siitä maan arvonnoususta, jonka kaupunki omilla myöhemmillä kaavoitustoimillaan saa aikaan. Nykyisellään tällä alueella on lähinnä raakamaata vastaava hinta eli noin viidesosa nyt esitetystä 4 650 000 eurosta.

Nyt käsittelyssä olevalla esityksellä kaupunki jakaa maanomistajalle rahaa odotusarvoista. Samalla tällä voimistetaan tonttien ja asuntojen hintojen nousua. Toisenlaisten ratkaisujen selvittämiseen on tässä tapaukserssa hyvää aikaa, koska alueelle ollaan vasta tekemässä yleiskaavaa ja sen jälkeen pitää vielä tehdä asemakaava, eli rakentaminen ei missään tapauksessa ala moneen vuoteen – lamasta riippuu, jos silloinkaan.

Esitän, että valtuusto palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi niin, että selvitetään lunastusoikeuden käyttäminen maan ansiottoman arvonnousun leikkaamiseksi.

 

(Hakasen esitystä kannatti Sami Muttilainen. Sitä kannatti vain 3 valtuutettua.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »