Palmberg-yhtiöiden vaalirahoitus ja Helsingin tonttikaupat

Tämän esityksen mukaan kaupunki myy rakennusliike Palmbergille Länsisatamasta neljä tonttia. Myyntihinta määräytyisi uudella tavalla siten, että se on voittaneen tarjouksen mukaiset 33,71 prosenttia asuntojen ja muiden tilojen velattomasta kokonaismyyntihinnasta.

Tähän ehdotukseen liittyy kaupungin kannalta ongelmia ja riskejä. Pitkällä aikavälillä tonttien myynti tuottaa ensinnäkin kaupungille vähemmän kuin niiden vuokraaminen. Toiseksi, talouden taantuma ja asuntomarkkinoiden epävarmuus voivat painaa myyntihintaa tilapäisesti alhaisemmaksi.

Tarjouskilpailun voittanutta Palmberg-yhtiön ansioita kehutaan tässä päätösesityksessä. Jotta kuva ei jää yksipuoliseksi, on syytä todeta myös se, että poliisi tutkii Palmbergin mahdollista osuutta vaalirahoitussotkuihin ja poliittiseen korruptioon. Lisäksi Palmberg on osa Lemminkäinen-konsernia, joka on toisella toimialalla saanut kartellituomion.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä esittää, että valtuusto päättää palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi niin, että selvitetään mahdollisuus sopia tonttien myymisen sijasta niiden vuokraamisesta ja varmistetaan, että kilpailun voittajan koskeva poliisitutkinta kuntavaalien rahoituksesta ei johda rikossyytteisiin.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »