Palveluseteleistä

Täällä valtuustossa käytiin kevään lopulla kriittinen keskustelu palveluseteleiden käytön vakinaistamisesta ja laajentamisesta. Muun muassa valtuutettu Arajärvi piti palveluseteleitä esimerkkinä yksityistämisestä, jossa yhteiskunnan tuen ohjaaminen hyvätuloisille heikentää kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien palveluja ja myös mahdollisuuksia kehittää kunnan omaa palvelutoimintaa.

Nyt käsittelyssä oleva sote-viraston johtosäännön muutos antaa palveluseteleiden käytön laajentamisessa sote-lautakunnalle käytännössä täysin vapaat kädet. Samalla sote-viraston päällikkö saa valtuudet päättää, millaisia vaatimuksia palveluseteleillä palveluja tarjoaville yrityksille asetetaan.

Jos tämä johtosääntö hyväksytään, ei voidaan palvelusetelien käyttöä laajentaa vaikka miten paljon sote-virastossa ilman, että kaupunginvaltuustolla on asiaan mitään sanavaltaa.

Palvelusetelillä voi tietysti saada hyvää palvelua, jos on rahaa maksaa myös setelin edellyttämä omarahoitusosuus. Omarahoitusosuus voi olla jopa satoja euroja kuukaudessa, vaikkapa palveluasumisessa. Tämä asettaa hyvätuloiset muita parempaan asemaan tilanteessa, jossa kaupunki samaan aikaan karsii omien sote-palvelujen resursseja. Sillä tarjotaan hyväosaisille ohituskaista palveluihin, joita muut voivat joutua odottamaan kuukausia. Esitän, että valtuusto hylkää esitetyn johtosäännön muutoksen.

(Yrjö Hakanen valtuustossa 28.8.2013)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »