Planmeca ja Lohiniemenrannan asemakaava

Tämä Planmecan ajama asemakaavanmuutos kertoo siitä, miten suuryhtiön vaatimukset ajavat kaupunkisuunnittelun periaatteiden yli. Rantojen pitäisi kuulua kaikille, mutta tässä tapauksessa niiden halutaan kuuluvan muita enemmän terveysbisnekselle.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Planmeca hakee itselleen yksipuolista etua kaupungilta. Kesäkuussa 2015 se haki ja sai kaupungilta 10 vuoden lainan golf-areenan rakentamiseen, nollakorolla ja ilman reaalivakuuksia.

Nyt pörssiherrat haluavat rakentaa koulutus- ja majoitustilat Meri-Rastilaan, virkistysalueelle, rantametsään ja rantaviivalle ympäristö-, kulttuuri- ja virkistysarvoista piittaamatta.

Meri-Rastilan ja Ramsinniemen rantoja ja metsiä on jo aiemmin kaavoituksessa kohdeltu kaltoin. Tälle linjalle olisi voitu laittaa stoppi yleiskaavasta päätettäessä, mutta valtuuston enemmistö halusi muuttaa Meri-Rastilaan ja Ramsinniemen luonnon pääosin rakennusmaaksi. Silloin hyväksytyn ponnen mukaan piti kuitenkin selvittää, miten luonnontilaiset ranta-alueet voitaisiin säilyttää. Nyt olisi aika lunastaa tämä lupaus.

Kannatan asemakaavaehdotuksen palauttamista uuteen valmisteluun, jolle kaupunkisuunnittelulautakunnan enemmistön päätös antaisi hyvää suuntaa.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »