Ryhmäaloite vanhuspalveluohjelmasta

Vuonna 2013 voimaan tullut vanhuspalvelulaki velvoittaa kunnat tekemään suunnitelma toimenpiteistään ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukemiseksi sekä iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen ja omaishoidon järjestämiseksi ja kehittämiseksi. Lain mukaan suunnitelma tulee laatia yhdessä vanhusneuvoston kanssa ja asukkaita kuullen. Suunnitelmassa tulee osoittaa myös tarvittavat voimavarat palvelujen järjestämiseen ja kehittämiseen. Vanhuspalvelulain 5 pykälän mukaan suunnitelma tulee hyväksyä kunnanvaltuustossa ja tarkistaa valtuustokausittain.

Helsingissä vanhustenpalvelujen tarpeet kasvavat väestön ikääntymisen myötä nopeasti. Yli 65-vuotiaita on noin 100 000 ja vuonna 2023 heitä ennustetaan olevan jo 120 000. Erityisen nopeasti kasvaa lähivuosina yli 75-vuotiaiden määrä.

Helsingillä ei ole ollut vuoden 2009 jälkeen vanhuspalveluohjelmaa. Vanhuspalveluja käsitellään valtuuston strategiaohjelmassa, mutta sitä ei ole valmisteltu vanhuspalvelulaissa tarkoitettuna suunnitelmana eikä se sisällä lain edellyttämiä konkreettisia toimia ja voimavaroja palvelujen kehittämiseksi. Sosiaali- ja terveysvirastossa on valmisteilla Stadin ikäohjelma, jota ei kuitenkaan aiota tuoda valtuuston hyväksyttäväksi.

Suomen kommunistisen puolueen ja Helsinki-listojen valtuustoryhmä esittää, että kaupunginhallitus tuo valtuuston hyväksyttäväksi vanhuspalvelulain mukaisen suunnitelman ikääntyvän väestön hyvinvoinnin tukemisesta ja heidän tarvitsemiensa palvelujen järjestämisestä ja kehittämisestä. Suunnitelmassa tulee esittää tavoitteet, keinot ja voimavarat palvelujen lisäämiseksi ja parantamiseksi ikääntyvien helsinkiläisten tarpeita vastaavasti. Suunnitelman tulee valmistella yhdessä vanhusneuvoston kanssa ja mahdollisimman laajasti asukkaita ja henkilöstöä kuullen. Siinä voidaan käyttää hyväksi jo valmisteilla olevaa Stadin ikäohjelmaa.

SKP:n ja Helsinki-listojen valtuustoryhmä

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »