Sairaala-apteekkia ei pidä luovuttaa HUS-Apteekki -liikelaitokselle

Ehdotus kaupungin sairaala-apteekin luovuttamisesta HUS-Apteekki –liikelaitokselle on kulkenut erikoisen valmistelun.

Kun asia tuli esille, silloinen terveyslautakunta vastusti kaupungin sairaala-apteekin luovuttamista HUS:lle.  Vastustavalla kannalla olivat myös sote-viraston toimitusjohtaja ja sairaala-apteekin henkilöstö.

Selvitysten mukaan oma sairaala-apteekki tarjoaa kaupungille kustannustehokkaamman palvelut ja paremman lääketurvallisuuden. Kaupungin ja HUS:n apteekkien yhdistämisen hyöty puolestaan menee HUS.lle. Riskinä yhdistämisessä nähtiin kaupungille epäedullisen kustannustenjaon lisäksi perusterveydenhuollon tarpeiden jääminen erikoissairaanhoidon jalkoihin, lähipalvelujen heikentyminen ja kaupungin sanavallan heikentyminen.

Ongelmat ovat siis perusteiltaan samantapaisia kuin ne, joihin eduskuntapuolueiden johtajien sopima sote-malli törmäsi viime viikolla perustuslakivaliokunnassa. Kun eduskunnan sote-valiokunta on halunnut pitää uuden sote-mallin salaisena eikä sen perustuslainmukaisuudesta ja toteutumisesta ole tietoa, ei ole syytä kiirehtiä tässä sairaala-apteekkiratkaisussa.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea antoi asiasta erittäin kriittisen lausunnon, jossa todettiin yhdistämisen johtavan lääketukkukaupan ja teollisen lääkevalmistuksen kaltaiseen toimintaan, joka edellyttää toimilupien uudelleenarvioimista.

Ehdotan, että valtuusto hylkää esityksen kaupungin sairaala-apteekin luovuttamisesta HUS-Apteekki –liikelaitokselle ja päättää jatkaa sairaala-apteekin toimintaa osana kaupungin organisaatiota.

(Hylkäysesitys ei saanut kannatusta.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »