Seniorisäätiön kiinteistöt ja vuokrat

Tämä kiinteistökauppa liittyy vanhusten pitkäaikaishoitoa koskeviin kehnoihin ratkaisuihin, jotka ovat vähentäneet hoitopaikkoja ja sotkeneet hoitoketjuja.

Perustelutekstissä asiaa tarkastellaan lähinnä kiinteistötalouden, verotuksen ja Raha-automaattiyhdistyksen avustusten kannalta. Sen sijaan tärkein, eli vanhusten asumispalvelupaikkojen kehitys on jäänyt sivuseikaksi

Osmonkallion osalta mainitaan, että sen tulee käyttöä selvitetään. Tällä tarkoitettaneen suomeksi sitä, että asumispaikkojen määrä vähenee. Onko tämä tai muita kiinteistöjä tarkoitus siis jalostaa johonkin muuhun käyttöön tai kenties myyntiin?

Esityksen mukaan kiinteistöviraston tilakeskus vuokraa tiloja sosiaalivirastolle. Tilakeskuksen perimät ns. sisäiset vuokrat näistä tiloista ovat karkeasti arvioiden 450 000 euroa kuukaudessa eli lähes 5 miljoonaa vuodessa. Onko sosiaaliviraston vuokramäärärahoja tarkoitus vastaavasti lisätä? Tässä esityksessä ei ainakaan sitä esitetä. Tällainen tuntuu edesvastuuttomalta, kun sosiaaliviraston määrärahat on jo muutenkin alibudjetoitu.

Ehdotan seuraavaa pontta: Hyväksyessään rakennusten ostamisen Seniorisäätiöltä kaupunginvaltuusto edellyttää, että sosiaalivirastolle osoitetaan lisää varoja vuokranmaksuun.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »